Ruslar Güney Egeyi keşfediyor

Ruslar Güney Egeyi keşfediyor -MARTAB Koordinatörü Kirt: -Rus tur operatörleri, Türkiyede Antalyadan başka ikinci bir destinasyon olduğunun farkına vardı


MUĞLA (A.A) - Marmaris Turizm Birliği (MARTAB) Koordinatörü Sedat Kirt, Rus tur operatörlerinin Türkiyede Antalyadan başka ikinci bir destinasyon olduğunun farkına vardığını bildirdi.
     Rusyanın başkenti Moskovada düzenlenen MITT Uluslararası Turizm Fuarına katılan Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB) ve MARTAB, bölgeyi tanıtıyor.
     Sedat Kirt, fuarla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, tur operatörleri arasında Türkiye için yoğun bir rekabet yaşandığını ve Rus pazarındaki erken rezervasyonlarda artış görüldüğünü söyledi. Yeni bir tur operatörünün operasyona Antalya yerine Güney Egeden başlamasının sevindirici olduğunu ifade eden Kirt, Rus tur operatörleri, Türkiyede Antalyadan başka ikinci bir destinasyon olduğunun farkına vardı. Fuarın Marmaris açısından önemli olan gündem maddesi ise Intourist firmasının Rusyada 2013ü Marmaris yılı ilan etmesi. Intourist bu kampanyayla Marmarisin bilinirliğini ve rezervasyon artışını sağlayan bir çalışma yaptı dedi.
     Rus tur operatörlerinin arasındaki Türkiye rekabetinin sezonun öne alınmasını sağladığını vurgulayan Kirt, Marmarise yönelik operasyonların 2 hafta öne alınmasıyla nisanın orasından itibaren ilk Rus turist kafilelerinin gelmeye başlayacağını kaydetti.
     Türkiyeyi geçen yıl 3,6 milyon Rus turistin ziyaret ettiğini hatırlatan Kirt, şöyle devam etti:
     Rusyada Türkiye son 10 yılda en hızlı büyüyen pazar oldu. 2000 yılından itibaren artış gösteren tek pazar olan Türkiye, yine 2000 yılından bu yana her yıl ortalama yüzde 16 büyüme kaydetti. Bazı pazar araştırmaları bu artışın istikrarlı şekilde devam edeceğini gösteriyor. Bu artışta Mısır, Tunus, Fas ve Cezayirde devam eden karışıklıkların etkili olduğu gözleniyor. Türk otelcilerin fiyatlarda daha makul olması, Rus turistleri erken rezervasyonlara yönlendirdi.
     Ekonomik krizden etkilenen Yunanistan, İspanya, İtalya ve Portekiz gibi ülkelerin Ruslara çok zor verdiği vizeyi tatil için kolaylaştırdığını ve fiyatları uygun seviyeye çektiğini anlatan Kirt, Bu durum Rus turistlerin ilgisini bu ülkelere kaydırıyor. Türk turizmcileri de konumunu korumak için tur operatörleriyle çalışmalarını aralıksız sürdürüyor diye konuştu.
    
     Muhabir: Levent Kişi
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Ruslar Güney Egeyi keşfediyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER