Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kılıç:

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kılıç: Türkiye, dış politikada yönünü acilen değiştirmeli


İZMİR (A.A) - Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, Türkiyenin dış politikada yönünü değiştirmesi gerektiğini savundu.
     Kılıç, partisinin İzmir İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında Türk milletinin 30 Ağustos Zafer Bayramını kutladı.
     Son dönemde, özel günlerde bayramlardan çok terörün konuşulur hale geldiğini, Türkiyenin stratejik ortaklarını iyi seçemediğini, küresel emperyalizm politikalarına uygun hareket edildiğini savunan Kılıç, Terörün baş hamisinin ülkemize dost gibi görünen sözde müttefiklerin olduğu gerçeğini anlamadan terörü ortadan kaldırmak, bunun için mesafe katetmek mümkün olmayacaktır dedi.
     Kılıç, hükümetin Ortadoğuda ABD politikalarına yön verme çabası içine girmesinin komşu yönetimlerin PKK kartına sarılmalarına neden olduğunu iddia ederek, şöyle konuştu:
     Suriye konusu başta olmak üzere görünen tabloda komşularla sıfır sorun politikasından sorunsuz komşumuzun olmadığı bir noktaya gelinmiştir. Komşuları içinde dostu olmayan bir ülke konumundayız. Emperyalist ülkelerin sahte müttefikliğini elde etmek uğruna komşularını kaybeden bir noktadayız.
     Türkiye dış politikada yönünü acilen değiştirmeli, zalimlerin yanında yer almayı bırakmalı, yönünü İslam Birliğinin canlandırılmasına çevirmelidir.
     Kılıç, TBMM Başkanı Cemil Çiçekin Teröre Karşı Ulusal Mutabakat metnini incelediklerini, bu çalışmayı Saadet Partisi olarak desteklediklerini ancak metinde teröre karşı yeni bir öneri veya tedbirin bulunmadığını savundu.
     Metnin yıllardır konuşulan temennileri içerdiğini belirten Kılıç, Hemen hepsi yıllardır konuşulan, önerilen yuvarlak içerikli, genel kapsamlı temennilerden ibarettir. Kalıcı çözüme yönelik bir önlem ve uygulama planı içermemektedir diye konuştu.
    
     Muhabir: Tolga Albay / Bahri Okumuş
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kılıç: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER