Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kılıç:

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kılıç: -Bütçenin bu sene dikiş tutmayacağının anlaşılması üzerine ek kaynak arayışına giren hükümet, cezayı bir kez daha vatandaşa kesti


İZMİR (A.A) - Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, Bütçenin bu sene dikiş tutmayacağının anlaşılması üzerine ek kaynak arayışına giren hükümet, cezayı bir kez daha vatandaşa kesti dedi.
     Kılıç, partisinin İzmir İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Bakanlar Kurulunun bütçenin ocak-ağustos döneminde 8 milyar 520 milyon lira açık vermesi ve bütçe hedeflerindeki sapma nedeniyle ÖTV oranlarında artışa gittiğini, hesapsız harcamalar ve yanlış uygulamalarla bütçe dengesini sağlayamayan hükümetin, açığı kapatmanın yolunu bir kez daha vatandaşın sırtına yeni zamlar yüklemekte bulduğunu öne sürdü.
     Benzin, motorin ve LPGnin litresine 30 kuruş zam geldiğini, artışla birlikte Türkiyenin benzini dünyada en pahalı satan ikinci ülke olma unvanını bile geride bırakarak, liderlik koltuğuna oturduğunu savunan Kılıç, şöyle konuştu:
     Bütçenin bu sene dikiş tutmayacağının anlaşılması üzerine ek kaynak arayışına giren hükümet, cezayı bir kez daha vatandaşa kesti. Maliye Bakanlığının bir süredir üzerinde çalıştığı tedbir paketi kapsamında akaryakıt, alkollü içecek ve tapu harçlarında vergi zammı yapıldı. Türkiye ekonomisinin temel açıklarından biri olan bütçe açığı, bu gidişle vatandaşın cebini daha çok yakacak gibi gözüküyor.
     Bütçe açığını zamla kapatmaya çalışmak yanlış bir uygulamadır. Çünkü zam hiçbir zaman çözüm değildir. Uzmanların da belirttiği gibi benzin, mazot, tüp gaz, sigara, araç alım ve satışlarına getirilen ÖTV artışı vatandaşın bütçesini zorlayacağı gibi istihdamda sorun yaşanarak, işsizlikle birlikte kaçak satışları artıracaktır. Zam yapılan ürünler lokomotif niteliğinde ürünler olduğu için hayat pahalılığını ve mutfaktaki yangını da artıracaktır.
    
     Muhabir: Gülcan Kaplan / Ramazan Ercan
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kılıç: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER