Saadet Partisi Genel Başkan Yırdımcısı Kılıç:

Saadet Partisi Genel Başkan Yırdımcısı Kılıç: -Türkiyeyi tezgaha getirip savaşa sokmak istiyorlar


İZMİR (A.A) - Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, Türkiyenin, Suriye tarafından askeri uçağın düşürülmesinin ardından tezgaha getirilerek savaşa sokulmak istendiğini öne sürdü.
     Kılıç, partisinin İzmir İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Türkiye ile Suriyenin çatışmasının küresel tezgahların işine yarayacağını, atılacak yanlış bir adımın bütün bölgenin daha büyük bir ateş içinde kalmasına yol açacağını savundu.
     Kılıç şöyle konuştu:
     Türkiyenin Suriye konusunda itidalli hareket etmesi gerekmektedir. Uçağımızın düşürülmesi elbette vahim bir olaydır. Ancak bizi Suriyeyle çatıştırmak isteyen birçok güç vardır. Türkiyeyi tezgaha getirip savaşa sokmak istiyorlar. Bu süreçte uluslararası oyun ve planların gözardı edilmemesi gerekir.
     Bu tuzağı kimin kurduğu ve kimlerin bu olaydan karlı çıkmayı planladığı iyi tahlil edilmelidir. Hem terör örgütünün elini güçlendirmek hem de bölgede yeni çatışma alanları oluşturmak için Türkiyeyi doğrudan işin içine sokmaya çalışmaktadırlar. Bu bakımdan gelişmeler karşısında serinkanlı olmalıyız ama gerekli tepkiyi de vermeliyiz. Çünkü emperyalistlerin oyunları bitmeyecektir.
     Türkiyenin ve bölgenin savaşa değil istikrarlı bir barışa ihtiyacı olduğunu vurgulayan Kılıç, bu hassas süreçte Türkiyenin tarihi ağırlığına ve bölgesel konumuna uygun bir olgunlukla davranması gerektiğinin altını çizdi.
    
     Muhabir: Emre Umurbilir / Ramazan Ercan
     Yayıncı: Eyüphan Kılıç
<< Önceki Haber Saadet Partisi Genel Başkan Yırdımcısı Kılıç: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER