Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak:

Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak: -Başbakan 2B ve yabancılara toprak satışı konularının gündeme gelmesini istemiyor


KARABÜK (A.A) - Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Başbakan, iki konunun gündeme gelmesini istemiyor. Bunlardan biri 2B, diğeri ise yabancılara toprak satışıdır dedi.
     Bir dizi ziyaret için geldiği Karabükün Yenice ilçesinde, Hükümet Konağı önünde halka hitap eden Kamalak, Başbakanın sürekli Türkiye gündemini değiştirmek istediğini belirterek, bazı kanunların tartışılmasından çekindiğini iddia etti.
     Başbakan iki konunun gündeme gelmesini istemiyor. Bunlardan biri 2B, diğeri ise yabancılara toprak satışıdır diye konuşan Kamalak, Başbakanın bundan 8-10 yıl önce fakir, fukaranın çay, simit hesabını yaparken şimdi onların gecekondularına göz diktiğini öne sürdü.
     Kamalak, birçok gecekondu sahibinin elinde tapusunun bulunduğunu bildirerek, şöyle konuştu:
     Tapuyu veren kim- Devlet değil mi- Şu an o tapulu araziye el koyan kim- Olur mu böyle bir devlet- Olmaz. Cumhurbaşkanına ve Başbakana sesleniyorum, devletin verdiği tapuya, devlet itibar etmezse, vatandaş o devlete nasıl itibar etsin- Peki yapılması gereken şey nedir- Bu ülkede her şeye rağmen hakimler vardır. Kanunlar vardır, haklarınızı mahkeme yoluyla mutlak suretle arayınız. Atalarımız, yanlış hesap Bağdattan döner diyor. Şimdi Bağdata gitmeye lüzum yok. Mahkemeden geri dönecektir inşallah. Elinizden o gecekondularınızı, hele hele o tapulu arazilerinizi alamazlar. Tapulu araziyi, tapu sahibine satmak istiyorlar. Olur mu öyle şey. Yani vatandaşa kendi mülkünü parayla satacaksın. Böyle şey olmaz. Tapulu yerler vatandaşa tekrar para ile satılamaz.
     Kamalak, sadece siyaseten ve hukuken değil, bir vatandaş olarak da gecekondu sahiplerinin yanlarında olduğunu sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Ahmet Özler/Sinan Özmüş
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER