Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak:

Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak: -Bugün Kandilden, Kuzey Iraktan daha tehlikeli bir durum Suriyede oluşmuş vaziyettedir


ZONGULDAK (A.A) - Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Bugün Kandilden, Kuzey Iraktan daha tehlikeli bir durum Suriyede oluşmuş vaziyettedir dedi.
     Kamalak, partisinin Zonguldak il başkanlığının düzenlediği iftar programında yaptığı konuşmada, Türkiyenin adım adım savaşa ve bataklığa sürüklendiğini öne sürdü.
     Kıbrıs Barış Harekatı sırasında Türkiyeye müttefiklerinin silah ambargosu uyguladığını hatırlatan Kamalak, şöyle konuştu:
     Uçaklarımıza benzin bulamaz hale geldik. İşte o kritik dönemde bir ülke bize destek verdi. O ülke de Libyaydı ve başkanı da Kaddafiydi. Ne oldu- 35 yıl sonra Haçlılar Libyayı bombalayarak intikam aldı. Bu işten Türkiye ne kazandı- Şu an çok daha vahim olay Kuzey Suriyede meydana gelmektedir. AK Parti yanlış yapıyor. Suriyede sadece Suriye yok. Bugün Kandilden, Kuzey Iraktan daha tehlikeli bir durum Suriyede oluşmuş vaziyettedir.
     Kamalak, Türkiyenin her gün şehit haberleriyle sarsıldığını ifade ederek, Bugün şehit vermemiş ilimiz var mı- Yok. Şunu net olarak ifade edelim ki 1984ten 2009 yılına kadar Güneydoğuda kaybetmiş olduğumuz insan sayımız Kurtuluş Savaşında vermiş olduğumuz şehitlerin yüzde 600 mislidir. Şu anda bir de Suriye belası ortaya çıkartılmıştır diye konuştu.
    
     -Askeri uçağın düşürülmesi-
    
     Türkiyenin uçağının düşürülmesi üzerine Suriyeye müdahale için NATOyu toplantıya çağırdığını savunan Kamalak, şunları kaydetti:
     NATO o ilgiyi göstermedi. Bugün itibarıyla şunu net olarak söylüyoruz, hükümet toplumu aydınlatmıyor, bir takım bilgileri gizliyor. Bu millete doğruyu söylemiyor. Uçağımızın füzeyle düşürüldüğünü söylüyordu, bugün kesinlik kazandı uçak füzeyle düşürülmedi. Türk uçağının füzeyle düşürüldüğüne ilişkin bir emare yok. Uçağımız uçaksavarla da düşürülmemiştir. Ben buradan Başbakanı ve Milli Savunma Bakanını açıklama yapmaya davet ediyorum. Uçak düşürüldü diye sen bu milletin evlatlarını savaşa sokmaya çalışıyorsun.
     Üç gün önce Milli Savunma Bakanı açıklama yaptı. Otopsi raporlarının sonuçlandığını ve pilotlarımızda kurşun izine rastlanmadığını söyledi. Milli Savunma Bakanı ne diyor- Otopsi raporlarını bütün olarak kamuoyuna açıklayamayız. Niye- Çünkü, otopsi raporlarının kamuoyuna açıklanması şehit pilotlarımıza karşı saygısızlık olacağı gibi ailelerini de rencide eder diyor. Kısacası Hükümet doğru söylemiyor. Milleti kandırıyor. Çare sizlersiniz. Gelin bir olalım, İslam barış halkalarını oluşturalım.
    
     Muhabir: Ferdi Akıllı/Erdinç Aksoy/Sinan Özmüş
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER