Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Ağdağ: -Suriyedeki olaylara ve gelişmelere yön verebilecek Mısır ve İran gibi ülkeleri yanımıza alarak daha fazla kan akmadan sorunu çözebilirdik


ANTALYA (A.A) - Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Atik Ağdağ, Suriyedeki olaylara ve gelişmelere yön verebilecek Mısır ve İran gibi ülkeleri yanımıza alarak daha fazla kan akmadan sorunu çözebilirdik dedi.
     Saadet Partisi Antalya İl Divan Toplantına katılan Ağdağ, daha sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Terör nedeniyle Ramazan Bayramını ruhuna yakışır şekilde geçiremediklerini ifade eden Ağdağ, Terörü şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Müslümanlara bu mübarek günlerde bu zulmü yaşatanlar gerekli cezayı mutlaka görecektir diye konuştu.
     Terör olaylarının son günlerde artış gösterdiğine dikkati çeken Ağdağ, bunun kendiliğinden gelişen bir durum olmadığını vurguladı. Ağdağ, Terörü dış mihraklar kışkırtarak eylemlere yönlendiriyor. Buna bir de Suriyedeki gelişmeler eklenince tuz biber oluyor. Saadet Partisi olarak hükümetin Suriye politikasını tasvip etmediğimizi kamuoyuna açıklamıştık dedi.
     Suriyedeki gelişmelerle ilgili hazırladıkları raporları hükümet yetkililerine sunduklarını ve çözüm önerilerini aktardıklarını belirten Ağdağ, şöyle devam etti:
     Biz yetkililerimizin dış güçlerin yönlendirmesiyle değil, bölgedeki etkin konumda olan ülkelerle diyalog kurularak sorunun çözülmesini önerdik. Türkiye bölgede ağabey konumunda. Suriyedeki olaylara ve gelişmelere yön verebilecek Mısır ve İran gibi ülkeleri yanımıza alarak daha fazla kan akmadan sorunu çözebilirdik. Ancak yetkililerimiz çözümü Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa Birliğinde arama yoluna gittiler. Tekrar ediyoruz: Mısır ve İranı yanımıza alarak sulh ile çözüm için harekete geçilebilir. Esedin daha fazla kan dökmeden gitmesi sağlanabilir. Zulme sessiz kalamayız. Müslümanlar olarak yanı başımızda meydana gelen bu olaylara sessiz kalamayız. Çevre ülkelerin yanı sıra Rusya ve Çin de devreye sokularak akan kan durdurulabilir.
     Ülkede yaşanan terör olaylarının Suriyedeki gelişmelere paralel olarak arttığına da dikkati çeken Ağdağ, Bu ülkedeki olayların sona ermesiyle ülkemizdeki terör olaylarının da son bulacağını umuyoruz dedi.
     Saadet Partisi İl Başkan Yardımcısı Süleyman Burgan da parti çalışmalarıyla ilgili katılımcılara bilgi verdi.
    
     Muhabir: Hüseyin Kanber
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER