Saadet Partisi İl Başkanı Akın:

Saadet Partisi İl Başkanı Akın: -Milli Görüşün doğuşu, Kıbrıs Barış Harekatının yıldönümü ve mübarek Ramazan ayının başlangıcı olması dolayısıyla 20 Temmuz hayırlı bir gündür


ANTALYA (A.A) - Saadet Partisi İl Başkanı Galip Akın, 20 Temmuzda üç sevincin bir arada yaşandığını belirterek, Milli Görüşün doğuşu, Kıbrıs Barış Harekatının yıldönümü ve mübarek Ramazan ayının başlangıcı olması dolayısıyla 20 Temmuz hayırlı bir gündür dedi.
     Akın, yaptığı yazılı açıklamada, Türk ve Müslüman alemi için 20 Temmuzun ayrı bir anlamı ve önemi olduğunu kaydetti. Milli Görüş ruhunun 20 Temmuz 1969da doğduğunu belirten Galip Akın, Saadet Partisinin 1969 yılında siyaset sahnesine çıkan Milli Görüş hareketinin son temsilcisi olduğuna işaret etti. 11inci kuruluş yıl dönümünü kutlayan partinin, köklü ve tecrübeli, yaşı itibariyle de genç ve dinamik bir parti olduğuna değinen Akın, 20 Temmuzun ayrıca 20 Temmuz 1974 tarihinde gerçekleştirilen Kıbrıs Barış Harekatının da yıl dönümü olduğunu hatırlattı.
     Galip Akın, Barış Harekatının bir dönüm noktası olduğunu vurguladığı açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
     Kıbrıs, 1699 Karlofça Anlaşması ile toprak kaybetmeye başlayan ve giderek küçülen İslam dünyasının, son 300 yılda batılılara karşı kazandığı tek toprak parçasıdır. 1974 yılında kurulan Bülent Ecevitin başında olduğu CHP ile Milli Selamet Partisi koalisyonunda Merhum Necmettin Erbakanın dik duruşu ve kararlı tutumu ile Kıbrıs Barış Harekatı gerçekleştirilmiş, bu zafer binlerce Mehmetçiğimizin şahadeti üzerine inşa edilmiştir. Rum zulmü sona ermiş, Kıbrısta huzur ve güvenlik ortamını kurmak mümkün olmuştur.
     Aynı zamanda 20 Temmuzda Ramazan ayının da başladığının altını çizen Galip Akın, Milli Görüşün doğuşu, Kıbrıs Barış Harekatının yıldönümü ve mübarek Ramazan ayının başlangıcı olması dolayısıyla 20 Temmuz hayırlı bir gündür dedi.
     İslam ülkelerinin acımasız işgallerin hedefi haline geldiğini belirten Akın, şunları kaydetti:
     Emperyalist güçler, son dönemde yaşanan İslami uyanışın önünü kesmek, İslam ülkeleri arasında yeni ihtilaflar oluşturmak için karanlık ve sinsi planlarını uygulamaya çalışmaktadır. Bu sinsi planlara karşı uyanık olmak ve daha fazla kenetlenmek zorundayız. Cenab-ı Haktan bizlere gücün değil hakkın hakim olduğu yeni bir dünyanın kurulması için şuurlanma ve çalışma gücü vermesini diliyorum. Bu mübarek ayın İslam aleminin kurtuluşuna vesile olmasını Cenab-ı Haktan niyaz ediyorum. Bu vesileyle aziz milletimizin mübarek Ramazan Bayramını bir kez daha en içten dileklerimle kutluyorum.
    
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Saadet Partisi İl Başkanı Akın: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER