Saadet Partisi Zonguldak İl Başkanı Kar:

Saadet Partisi Zonguldak İl Başkanı Kar: -Vatandaşlarımız içilemeyecek hatta kullanımı bile sıkıntılı olan şehir suyuna fazla para ödemektedir


ZONGULDAK (A.A) - Saadet Partisi Zonguldak İl Başkanı Sadık Kar, vatandaşların içilemeyecek hatta kullanımı bile sıkıntılı olan şehir suyuna fazla para ödediğini iddia etti.
     Kar, partisinin il divan toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye Taşkömürü Kurumunun (TTK) 2012 yılı sonu itibarıyla norm kadrosu 14 bin iken bugün 4 bin eksik kadroyla çalıştığını söyledi.
     TTKya 2 bin 500 işçi alımından bahsedildiğini, ancak bu işçilerin alınmayacağını öne süren Kar, şöyle konuştu:
     Türkiyenin 23 milyon ton olan taş kömürü ihtiyacının yalnızca 2,5 milyon tonunu çıkartılabilmektedir. 20 milyon 500 bin ton kömür dışarıdan alınmaktadır. Yurt dışına bunun karşılığı olarak milyarlarca dolar para verilmektedir. Yurt dışına aktarılan bu parayla Zonguldaka yatırım ve işçi alımı yapılarak kömür ihtiyacımız kendi kaynaklarımızdan sağlanabilir. Böylece hem Türkiye hem de Zonguldak kazanır diye konuştu.
     Zonguldakın belediye hizmetleri konusunda can çekiştiğini öne süren Kar, şunları kaydetti:
     Vatandaşlarımız içilemeyecek hatta kullanımı bile sıkıntılı olan şehir suyuna fazla para ödemektedir. Belediye 35 ton suya vergileriyle beraber 150 liranın üstünde fatura çıkartmaktadır. Pazar yeri problemi hala çözülmemiş. Problemler bir yumak halinde beklemektedir. Yollarımız ana arterler dahil tümüyle bozuktur. İl merkezi giriş ve çıkışları bir şehre yakışmayacak çirkinliktedir. Tüm bu bozukluklar için belediyenin bir çalışması yoktur.
    
     Muhabir: Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber Saadet Partisi Zonguldak İl Başkanı Kar: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER