Saathane Meydanının yeniden düzenlenmesi

Saathane Meydanının yeniden düzenlenmesi -Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Şara: İlk kepçe bir hafta içinde vurulacak


SAMSUN (A.A) - Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kenan Şara, tarihi Saathane Meydanının yeniden düzenlenmesiyle ilgili, İlk kepçe 1 hafta içinde vurulacak dedi.
     Şara, gazetecilere yaptığı açıklamada, vatandaşların talebi üzerine tarihi Saathane Meydanında düzenleme çalışmalarına başladıklarını belirtti.
     Yenileme çalışmaları kapsamında imar planlarının yapıldığını, kamulaştırma aşamasında olduklarını aktaran Şara, şunları kaydetti:
     İlk etapta kamulaştırma olarak Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile anlaştık. 17 dükkan vakıflara aitti. Onların bedelini ödedik. Kamulaştırmayı tamamladık. İcra marifetiyle buradaki dükkanlara, 15 günde tahliye etmeleri gereğini tebliğ ettik. Bu süre doldu. Şimdi yine icra marifetiyle geldik, tespit yapıyoruz dükkanları yıkacağız diyoruz. 3-5 gün daha süre verdik. Hukuki açıdan bir problem yok. İşlem devam ediyor. İlk kepçe bir hafta içinde vurulacak. Vakıflardan aldığımız dükkanlardan başlayacağız. Amacımız orayı meydana çıkarmak.
     Tarihi değerleri yaşatmaktan mutluluk duyacaklarını vurgulayan Şara, hiç kimsenin mağdur edilmeyeceğinin altını çizdi.
    
     Muhabir: Fatma Kalay
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Saathane Meydanının yeniden düzenlenmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER