Sadullah Gencer Anadolu Lisesi 3. mezunlarını

Sadullah Gencer Anadolu Lisesi 3. mezunlarını verdi


BİTLİS (A.A) - Ahlat Sadullah Gencer Anadolu Lisesi 3. mezunlarını verdi.
     Sadullah Gencer Anadolu Lisesi, okulu başarıyla bitiren 51 öğrencisi için mezuniyet töreni düzenledi.
     Ahlat Kültür Merkezinde düzenlenen törene Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru, Belediye Başkanı Mümtaz Çoban, İlçe Milli Eğitim Müdürü Zeynel Kılıç, okulu yaptıran işadamı Sadullah Gencer, kurum amirleri ve veliler katıldı.
     İstiklal Marşının okunmasının ardından törenin açılış konuşmasını Sadullah Gencer Anadolu Lisesi Müdürü Bülent Bildirici yaptı.
     2006 yılında eğitim-öğretime başlayan okullarında bugüne kadar 113 öğrenci mezun ettiklerini ve bu öğrencilerden 73ünün ülkenin çeşitli üniversitelerinde eğitime devam ettiğini belirten Bildirici, Hukukçu, eğitimci, mühendis, yönetici adayı olarak geçen yıl bu limandan hayata açılanlara, bugün bu törenle yenileri katılıyor. Bu öğrenciler de yepyeni başarılara, umutla yelken açacak dedi.
     İlçe Milli Eğitim Müdürü Kılıç da mezun öğrencilere bundan sonraki öğrenim yaşamlarında başarı diledi ve eğitime yaptığı hizmetlerden dolayı işadamı Gencere teşekkür etti.
     İşadamı Gencer ise mezun olan öğrencilere önerilerde bulunarak bilginin önemine değindi.
     Gencer, hayatın kaynağının bilgi olduğuna dikkati çekerek, Siz mübarek topraklardan çıkıp ülkemizin belki dünyamızın farklı yerlerine gideceksiniz. Eğer nereden çıktığınızı ve hangi yüce değerlerle yaşadığınızı bilirseniz, hiçbir iklimde ve koşulda kaybolmazsınız. Bu topraklardan ve özellikle bu okullardan çıkanların kaybolacağını inanmıyorum. Allah yolunuzu açık etsin. Bu ülkeyi size, sizi de bu ülkeye mübarek etsin diye konuştu.
     Konuşmaların ardından okul birincisi Mustafa Bahadır Tüylü, yaş kütüğüne ismini çaktı.
     Program mezuniyet pastasının kesilmesi, Sadullah Gencer tarafından mezun olan 51 öğrenciye belgelerinin verilmesi, kep atma ve eğlence programıyla son buldu.
    
     Muhabir: Oktay Bayar / Berin Çetin
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Sadullah Gencer Anadolu Lisesi 3. mezunlarını Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER