Safranboluya gelen turist sayısında artış

Safranboluya gelen turist sayısında artış -Tarihi konaklarıyla ünlü Safranboluda konaklayan turist sayısı yılın ilk 6 ayında, bir önceki yılın ilk 6 ayına göre 25 bin 154 kişi artarak 113 bin 740 oldu -Karabük Valisi Küçük: Turiz


KARABÜK (A.A) - Ahmet Özler - Tarihi konaklarıyla ünlü Safranboluda konaklayan turist sayısı yılın ilk 6 ayında, bir önceki yılın ilk 6 ayına göre 25 bin 54 kişi artarak 113 bin 740 oldu.
     AA muhabirinin Turizm Danışma Bürosu yetkililerinden aldığı bilgiye göre, yılın ilk 6 ayında 17 bin 49u yabancı olmak üzere 113 bin 740 turist konaklarken günübirlik turist sayısı 341 bin 220 oldu. Safranboluya geçen yılın ilk 6 ayında 14 bin 48i yabancı olmak üzere 88 bin 586 turist gelmişti.
     Bu arada, mimari plana dayanmaksızın 18. ve 19. yüzyıl ile 20. yüzyıl başlarında inşa edilmiş yaklaşık 2 bin geleneksel konak, yerli turistlerin yanı sıra Tayvan, Japonya, Almanya ve Güney Kore gibi ülkelerden gelen turistlerin akınına uğruyor.
     Yılın ilk 6 ayında ilçeye gelen yabancı turistlerin başında 4 bin 520 kişiyle Tayvanlılar geliyor. Tayvanlıları 2 bin 408 kişiyle Japonlar, bin 535 kişiyle Almanlar izliyor.
     Karabük Valisi İzzettin Küçük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Osmanlı döneminden kalma han, hamam, cami, çeşme, köprü ve konakların eşsiz güzelliğini keşfetmek isteyenlerin yoğun ilgi gösterdiği 3 bin yıllık geçmişe sahip Safranbolu ilçesine gelen turist sayısında her yıl büyük artış yaşandığını söyledi.
     Bu artışı ekip çalışmasıyla başardıklarını ifade eden Küçük, Bu yılın ilk 6 ayında ilçemizde 113 bin 740 turist konaklamış. Yıl sonunda bu rakamın 250 bini aşacağını biliyoruz. Bu sayılara ilçemiz daha önce hiç ulaşamamış. Mastır plan çerçevesinde önemli projelere imza atıyoruz ilçemizde. Turizmi çeşitlendirmek adına yatırımlar yaptık. Hedefimiz yılda 1 milyon turisti ilçemizde ağırlamak diye konuştu.
     İlçeye gelen yabancı turistlerin daha önceki yıllarda daha çok Japonlar olduğunu ancak son yıllarda Tayvanlı turistlerin öne çıktığını belirten Küçük, şunları kaydetti:
     Yabancı turist sayısı geçen yılın ilk 6 ayında 14 bin 48 iken bu yılın ilk 6 ayında bu rakam 17 bin 49a çıktı. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Tayvanlı turistler ilk sırayı aldı. Uzak Doğu ülkelerinde tanıtımlara verdiğimiz ağırlığın daha fazlasını bu yıl Avrupa ve Arap ülkeleri veriyoruz. Ülkemizdeki ve yurt dışındaki turizm fuarlarında yoğun çalışmalarımızı sürdüreceğiz.
    
     Yayıncı: Hande Cankar
<< Önceki Haber Safranboluya gelen turist sayısında artış Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER