Sağlık Akademisindeki ilk ders Kanserle Yaşam

Sağlık Akademisindeki ilk ders Kanserle Yaşam -İl Sağlık Müdürlüğü tarafından oluşturulan ve Türkiyenin ilk Sağlık Akademisindeki dersler başladı


BURDUR (A.A) - Türkiyenin ilk Sağlık Akademisinde ilk ders olarak Kanserle Yaşam konusu anlatıldı.
     Burdurda İl Sağlık Müdürlüğü tarafından oluşturulan Sağlık Akademisinde ilk ders verildi. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Konferans Salonundaki ilk derste Özel Isparta Hastanesinden Jinekoloji Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Hakan Kaya tarafından katılımcılara, Kanserle Yaşam konusu anlatıldı.
     Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Mehmet Faruk Özcan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiyede bir ilk olan Sağlık Akademisinde ilk dersin bugün başladığını söyledi. Sağlık Akademisi projesinin İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yaklaşık bir yıl üzerinde çalışılan bir proje olduğunu ifade eden Özcan, amaçlarının sağlık konusunda bireyleri bilgilendirmek ve toplumda farkındalık oluşturmak olduğunu belirtti.
     Sağlık Akademisine yaklaşık 7 bin 582 kişinin başvurduğunu belirten Özcan, Program dahilinde 28 konu başlığında 28 akademisyen ile eğitim verilecek. Umarım bu proje başka illerde de örnek olacaktır. Amacımız, Burdur ve Türkiyenin sağlığına katkıda bulunmak dedi.
     Sağlık Akademisinde yıl boyunca eğitimler ve başvuruların devam edeceğini bildiren Özcan, hedeflerinin akademinin katılımcı sayısını artırmak ve devamlılığı sağlamak olduğunu kaydetti.
    
     Muhabir: Volkan Poliçe / Güç Gönel
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Sağlık Akademisindeki ilk ders Kanserle Yaşam Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER