Sağlık Bakan Yardımcısı Kafkas:

Sağlık Bakan Yardımcısı Kafkas: Dünya Sağlık Örgütünün Türkiyenin ivmesine bakarak koyduğu 2025-2030 hedeflerini 2010lu yıllarda yakaladık -Biz bu ülkede yaşayan herkesi yılda 3 kez hastaneye giderken yılda 9 kez hasta


SAKARYA (A.A) - Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, Dünya Sağlık Örgütünün Türkiyenin ivmesine bakarak koyduğu 2025-2030 hedeflerini 2010lu yıllarda yakaladık dedi.
     Kafkas, Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hizmete giren Yeni Doğan Yoğun Bakım ve Anne Oteli servislerinin açılışına katıldı.
     Açılış öncesi konuşan Kafkas, Sakaryanın kendileri için öncelikli illerden biri olduğunu belirterek, mevcut milletvekillerinin kentin sağlık sorunlarıyla ilgilendiğini yakından gördüğünü söyledi.
     Yeni Doğan ve Anne Otelinin açılışının,çok önemli önemli bir adım olduğunu belirten Kafkas, Dünya Sağlık Örgütünün Türkiyenin ivmesine bakarak koyduğu 2025-2030 hedeflerini 2010lu yıllarda yakaladık diye konuştu.
     Kafkas, Sakaryada birkaç projenin daha gerçekleştirileceğini dile getirerek, şöyle konuştu:
     Biz bu ülkede yaşayan herkesi yılda 3 kez hastaneye giderken yılda 9 kez hastaneye gitmesini sağladık. Biz personelimizi 3 kat arttırmadık ancak halka hizmeti hem çok yaygın, sürdürülebilir yaptık hem de kalitesini ve standartlarını arttırdık. Sağlıkta Sakarya-da birkaç projemizi daha gerçekleştirdiğimiz zaman ben inanıyorum ki 3ncü bin yılın başında tüm altyapı çalışmalarını tamamlamış olacağız.
     Kafkas daha sonra açılışı yapılan Yeni Doğan Yoğun Bakım ve Anne Oteli Servisini gezerek incelemelerde bulundu.
     Açılışa, Sakarya Valisi Mustafa Büyük, AK Parti Sakarya milletvekilleri Ayşenur İslam, Hasan Ali Çelik, Ayhan Sefer Üstün, Şaban Dişli ve Ali İhsan Yavuz katıldı.
    
     Muhabir: Enes Duran - Uğur Subaşı
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Sağlık Bakan Yardımcısı Kafkas: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER