Sağlık Bakanı Akdağ: (1)

Sağlık Bakanı Akdağ: (1) -Kaçırılan ya da kaçırıldığı söylenen bir milletvekili, bu çocuklar da iyi çocuklar anlamında ifadelerde bulunuyorsa, biz bunu büyük millet olarak asla kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz (Fotoğraflı-Gör


ERZURUM (A.A) - Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Kaçırılan ya da kaçırıldığı söylenen bir milletvekili, bu çocuklar da iyi çocuklar anlamında ifadelerde bulunuyorsa, biz bunu büyük millet olarak asla kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz dedi.
     Bakan Akdağ, Organize Sanayi Bölgesi salonunda düzenlenen Yeni Yatırım Yapan ve Kapasite Artırımına Giden İş Adamlarına Plaket Töreninde yaptığı konuşmada, Türkiyede hala terörün bu karanlık, kanlı, acımasız ve lanetli tavrını, bir hak arama tavrının adeta bir sonucu gibi dolaylı olarak yorumlayanların, yorumlamaya çalışanların olduğunu söyledi.
     Bunların büyük yanlış içerisinde, gaflet içerisinde olduklarını ifade eden Akdağ, Eğer hainlik içinde değilseler. Bizim Erzurumda yıllarca annesi Kürtçe konuşanla Türkçe konuşan insanların kardeşçe yaşadığı, çocuklarını birbirleriyle evlendirdikleri, dünür oldukları bir şehirdir. Bütün Türkiye öyledir. Belki bundan 20 sene önce, belki 15 sene önce Türkiyede Kürt meselesiyle ilgili bir hak arama meselesi vardı. Ama bugün artık mesele, böyle bir mesele değil diye konuştu.
     Bakan Akdağ, şunları kaydetti:
     Hani hak arama meselesi de olsa terör ve şiddeti haklı çıkaramaz ama o gün için bunları tartışabilirdik. Türkiyede bugün böyle bir mesele yok. Türkiyede bugün Kürt kimliğinin tanınmaması, faili meçhuller, işkenceler, terörle mücadele adı altında vatandaşa bilerek ya da bilmeyerek zulüm edilmesi gibi bir durum yok. Dolayısıyla bir hastanede bile kanlı yüzünü bu şekilde gösteren, arkadan kalleşçe, insanlık dışı bir biçimde yaklaşıp da bir polis kardeşimizi arkasından vurarak, şehit eden gözü dönmüşlerin, insanlık dışına çıkmışların adeta bu davranışlarını dolaylı olarak haklı çıkarmaya çalışan ya da buna benzer yorumlar yapanlar, büyük gaflet ya da ihanet içerisindeler.
     Yani kaçırılan ya da kaçırıldığı söylenen bir milletvekili, bu çocuklar da iyi çocuklar anlamında ifadelerde bulunuyorsa, biz bunu büyük millet olarak asla kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz diyen Akdağ, şöyle devam etti:
     Ya da birileri TBMMnin çatısı altında hizmet verirken, gidip de teröristlerle sarmaş dolaş oluyorlarsa buna da müsaade edemeyiz. Ama Kürt ile Türkün ya da bu topraklar üzerinde yaşayan Arapın, her neyse o kökeni nereden geliyorsa kardeşlik bakidir. Bu baki kardeşlik için uzağa gitmeye gerek yok. Hep Çanakkaleyi örnek gösteriyoruz. Ama şurada Alluekber Dağları bize zaten en güzel örnektir. Orada bizim asılları, kökenleri Kürt olan Türk olan dedelerimiz birlikte canlarını vermekten çekinmediler, kaçınmadılar. Erzurum varsa bugün onun için Erzurum var. Türkiye varsa onun için Türkiye var. Şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum.
     (Sürecek)
    
     Muhabir: Ayşe Yıldız / Hasan Özkal
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Sağlık Bakanı Akdağ: (1) Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER