Sağlık Bakanı Müezzinoğlu:

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu: -Türkiyede, son 10 yılda sağlıkta, eğitimde, iç ve dış politikada önemli adımlar atıldı -Oturduğumuz yerden laf üretmiyoruz. Bu millet her alanda bugünkünden daha güzeline, daha iyisine layık


TEKİRDAĞ (A.A) - Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türkiyede son 10 yılda sağlıkta, eğitimde, iç ve dış politikada önemli adımlar atıldığını belirterek, Oturduğumuz yerden laf üretmiyoruz. Bu millet her alanda bugünkünden daha güzeline, daha iyisine layık dedi.
     Müezzinoğlu, AK Parti Saray İlçe Başkanlığınca düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Yunanistan ziyaretinde kendisine sağlık alanında işbirliği çağrısında bulunulduğunu söyledi.
     Türkiyenin gelecek yıllarda daha da güçleneceğini vurgulayan Müezzinoğlu, Türkiyede son 10 yılda sağlıkta, eğitimde, iç ve dış politikada önemli adımlar atıldı. Oturduğumuz yerden laf üretmiyoruz. Bu millet her alanda bugünkünden daha güzeline, daha iyisine layık. Geçmişte yeşil kartlıların çektiği sıkıntıyı unutmuyoruz. İmkanı olanın da çektiği sıkıntıyı unutmuyoruz. Şimdi doktor, hemşire ve vatandaşlar bize teşekkür ediyor ifadelerini kullandı.
    
     -Türkiye, ülkeye ve millete engelli bakanlar nedeniyle sıkıntı yaşıyor-
    
     Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, toplantının ardından AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanlığını ziyaret etti.
     Göreve geldiklerinde Türkiyede hekim açığının bulunduğunu söylediklerini belirten Müezzinoğlu, konuyla ilgili düzenleme yaptıklarını anlattı.
     Müezzinoğlu, Türkiye ne yazık ki ülkeye ve millete engelli bakanlar nedeniyle bugün sıkıntılar yaşıyor. Hayatı engelli yaşayanlarda problem yok. Hayata engelli bakanlarda ciddi sorun var. Göreve geldiğimizden bu yana her zaman Türkiyede hekim açığı var dedik. Birileri de hekim fazlası var dedi. Muhalefet ve tabip odası fazla olduğunu söylüyor. İşte bunlar bu milletin geleceğine de engelli bakan bir zihniyetin mensupları diye konuştu.
     Gardner Sendromu hastası Refiye Yılmazın durumuna da değinen Müezzinoğlu, Yılmazın tedavi için ABDye gideceğini belirtti.
     Müezzinoğlu, Yılmazın ABDdeki tedavi masraflarının 2-3 milyon dolar civarında olduğunu aktararak, CHPlilere soruyorum; Refiye Yılmaz kardeşimizin sayın Kılıçdaroğlunun SGK Genel Müdürlüğü döneminde böyle bir ihtiyacı olsaydı, ABDye gönderebilir miydi- Bugün onlar bu iktidarda olsa hayalleri buna yeter miydi- dedi.
     Bakan Müezzinoğlu, daha sonra eşi Faize Müezzinoğlu ile Çerkezköy ve Çorlu devlet hastanelerini gezdi.
     Müezzinoğluna, Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, AK Parti Tekirdağ milletvekilleri Ziyaeddin Akbulut ve Özlem Yemişçi de eşlik etti.
    
     Muhabir: Ergin Akgün-Yavuz Karaduman/Muhterem Erkul/Hakan Şahin
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber Sağlık Bakanı Müezzinoğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER