Sağlık Bakanlığı Uluslararası Hasta Destek Birimi

Sağlık Bakanlığı Uluslararası Hasta Destek Birimi -Gümüşhane Sağlık Müdürü Öztürk: Yabancı hastalara 7 gün 24 saat ücretsiz sağlık hizmeti verilecek


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhane Sağlık Müdürü Metin Öztürk, yabancı hastalara 7 gün 24 saat ücretsiz sağlık hizmeti verileceğini bildirdi.
     Öztürk, yaptığı yazılı açıklamada, Sağlık Bakanlığı Uluslararası Hasta Destek Birimi tarafından 21 tercümanla İngilizce, Arapça, Rusça ve Almanca sağlık hizmeti vereceğini belirtti.
     Sağlık turizmi açısından önemli bir noktaya gelen Türkiyenin, verdiği hizmetlerle adından sıkça söz ettirdiğini ifade eden Öztürk, şunları kaydetti:
     Her yıl tedavi için yaklaşık 130 bin turistin geldiği ülkemizde atılan bu adımla, yabancı hastalara 7 gün 24 saat ücretsiz hizmet verilecek. Bu sistemi ilk kuran ülke olma niteliği taşıyan Türkiyede bu hizmet, Sağlık Bakanlığı Uluslararası Hasta Destek Birimi tarafından ücretsiz verilecek. Üstelik diğer ülkeler gibi kısıtlı süreler için değil, günün her saatinde bu hizmet uygulanacak. Bu yıl ocak ayında kurulan Uluslararası Hasta Destek Birimi tarafından, yabancılara 4 dilde hizmet veren 444 47 28, 112 Acil ve 184 sabit numaralı hatları arayan yabancılara da tercümanlık hizmetleri verilmeye başlandı.
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Sağlık Bakanlığı Uluslararası Hasta Destek Birimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER