Sağlık sektörü Almanyadaki MEDICA fuarına hazırlanıyor

Sağlık sektörü Almanyadaki MEDICA fuarına hazırlanıyor -Düsseldorftaki sağlık fuarında Türkiyeyi 104 Türk firması temsil edecek


İSTANBUL (A.A) - Almanyanın Düsseldorf kentinde yapılacak MEDICA Uluslararası Medikal Ürünler ve Teknolojileri Fuarına bu yıl Türkiyeden 104 firma katılacak.
     Yapılan açıklamaya göre, Düsseldorfta 14 - 17 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek MEDICA Uluslararası Medikal Ürünler ve Teknolojileri Fuarı, bu yıl 44üncü kez düzenleniyor.
     Sağlık sektörünün bu buluşmasına, Türkiyeden 32si milli katılımla olmak üzere toplam 104 firma gidecek. Ürün ve sistemlerdeki yenilikler kadar son yıllarda ihracatta da önemli bir ivme yakalayan sağlık sektörü, İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamülleri İhracatçıları Birliğinin (İKMİB) dördüncü milli katılım organizasyonuyla fuarda yer alacak.
     Türk sağlık sektörünün önde gelen firmalarının katılacağı fuarda, medikal teknoloji, laboratuvar ekipmanları, fizyoterapi/ortopedi teknolojileri, ameliyathaneler ve hastaneler için tüketim malları, yapı teknolojileri, medikal hizmetler ve yayınlar gibi pek çok farklı ürün grubu sergilenecek.
     Sektör profesyonellerini bir araya getiren MEDICAda tıbbi konulardaki en son yenilikler sergileniyor. Fuar, dünyanın her yerinden gelen tıbbi ürünleri ve tıp sanayi eğilimlerini görme imkanı yaratıyor. Geçtiğimiz yıl 62 ülkeden 4 bin 571 firmanın katıldığı fuarı, 137 bin profesyonel ziyaret etmişti.
     İKMİB Başkanı Murat Akyüz de, konuya ilişkin değerlendirmesinde, sağlık ve tıp sektörünün son yıllarda hızlı bir gelişim içinde olduğunu vurgulayarak, ihracatı artıracak tüm çalışmaları desteklediklerini belirtti.
     Milli katılım organizasyonuna gösterilen ilginin her yıl biraz daha artmasının önemli bir gösterge olduğunu ifade eden Akyüz, Türkiyenin bu alanda taşıdığı potansiyele de dikkati çekti.
    
     Muhabir: İstanbul
     Yayıncı: Zekeriya Gülün
<< Önceki Haber Sağlık sektörü Almanyadaki MEDICA fuarına hazırlanıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER