Sağlık

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş: Sağlık Bakanlığı, sağlık çalışanlarının istihdamına yönelik herhangi bir vizyon ortaya koyamıyor


MANİSA (A.A) - Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Genel Başkanı Metin Memiş, Sağlık Bakanlığı, sağlık personelinin istihdamına yönelik herhangi bir vizyon ortaya koyamıyor dedi.
     Sağlık-Sen Manisa Şubesinin Manisa Öğretmenevindeki Genişletilmiş il divan toplantısında konuşan Memiş, Sağlık-Sen ve bağlı bulundukları konfederasyon olan Memur-Senin Türkiyede darbecilere ve her türlü vesayete karşı ilkeli bir duruş sergilediğini söyledi.
     Sağlıkta dönüşümün başladığı günden bu güne sürekli hasta ve vatandaş memnuniyetine önem verildiğini, bu memnuniyeti sağlayan sağlık çalışanlarının unutulduğunu savunan Memiş, şöyle konuştu:
     Sağlıkta iş yükü artmasına rağmen ne yazık ki sağlık personelinin istihdamına yönelik somut adımlar atılmadı. Sağlık personeli istihdamı yok. Sağlık Bakanlığı, sağlık personelinin istihdamına yönelik herhangi bir vizyon ortaya koyamıyor. Şu anda acil olarak 120 bin hekim, 420 bin hemşire ve yardımcı sağlık elemanı ihtiyacı var. Çözüm olarak bakanlık dışardan yabancı hekim çalıştırmayı ortaya koymuştu. O zamanda karşı çıktık. Bu ülkedeki genç nüfusa, geniş işgücüne karşılık dışarıdan bu işi yabancılarla çözmeye kalkmak çok akıllıca değil.
     Toplantıda Sağlık-Sen Manisa Şube Başkanlığı görevini yürüten Yüksel Ülker de sağlık sorunları nedeniyle görevini bıraktığını açıkladı.
     Ülkerin yerine yönetim kurulu kararı ile Mustafa Irgatın başkanlığa getirildiği belirtildi.
     Sağlık-Sen Genel Başkanı Memiş, Ülkere plaket verdi.
    
     Muhabir: Mustafa Yıldırım / Ali Korkmaz
     Yayıncı: Ramazan Ercan

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER