Sağlık

Sağlık-Sen Muğla Şube Başkanı Şababoğlu: -Sağlıkta profesyonel yönetim sloganıyla çıkılan yolda gelinen nokta, sağlıkta profesyonel ayrım olmuştur


MUĞLA (A.A) - Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Muğla Şube Başkanı Ekrem Şababoğlu, Sağlıkta profesyonel yönetim sloganıyla çıkılan yolda gelinen nokta, sağlıkta profesyonel ayrım olmuştur dedi.
     İl temsilciliğinde basın toplantısı düzenleyen Şababoğlu, Kamu Hastaneler Birliği sisteminde, profesyonel yöneticiliğe amatör bir başlangıç yapıldığını iddia ederek, Çıkarılan yönergeye göre, profesör veya doçent unvanlı bir genel sekreterin, hekim olursa 10 bin 812 lira ek ödeme alırken, hekim olmayan profesör ya da doçent 3 bin 89 lira ek ödeme alacaktır. Sağlıkta profesyonel yönetim sloganıyla çıkılan yolda gelinen nokta, sağlıkta profesyonel ayrım olmuştur dedi.
     Kamu Hastaneleri Birliği sözleşmeli personele ek ödeme yapılmasına dair yönerge incelendiğinde, aynı işi yapan personel arasında ayrıma gidilerek bazı personelin öz evlat, bazı personelin ise üvey evlat olarak konumlandırıldığını iddia eden Şababoğlu, yönergeyle eşit ücret anlayışının terk edildiğini, eşit unvana eşit ücret anlayışıyla Orta Çağda kalmış sınıf ayrımı yeniden gündeme getirildiğini savundu.
     Aynı görev ve sorumluluğa getirilen kişilerin, eşit ek ödeme alamamasına sendika olarak tepki gösterdiklerini anlatan Şababoğlu, Yönetimde profesyonellik isteniyorsa meslek kökeni ne olursa olsun, özellikle genel sekreterlik, başkanlıklar ve hastane yöneticiliği makamları, işi en iyi yapacak olana, ehline teslim edilmeli. Görev verilen yöneticilere de hakkı hiçbir ayrıma gidilmeden teslim edilmelidir diye konuştu.
    
     Muhabir: Ali Rıza Akkır
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER