Sağlık

Sağlık-Sen Şube Başkanı Zileli: Döner Sermaye Yönetmeliği tekrardan düzenlenmelidir


SİVAS (A.A) - Sağlık-Sen Sivas Şube Başkanı Efe Zileli, döner sermaye ve performans uygulamasındaki adaletsizliğin giderilmesi gerektiğini belirtti.
     Numune Hastanesi bahçesinde toplanan sendika üyesi grup adına açıklama yapan Zileli, sağlık çalışanlarının yeni çıkan ek ödeme yönetmeliğinden beklentilerinin çok fazla olduğunu söyledi.
     Yönetmeliğin çalışanların bazı mali ve özlük haklarında geriye gideşe yol açtığını savunan Zileli, Sağlık çalışanı için beklenen iyileştirmeler yapılmadığından, yeni yönetmelik hayal kırıklığına sebebiyet vermiştir. Bu nedenle döner sermaye yönetmeliği sağlık çalışanlarının lehine yeniden düzenlenmelidir dedi.
     Döner sermaye gelirlerinin emekliliğe yansıtılmasını isteyen ve sağlık çalışanlarına yıpranma payı verilmesi gerektiğini savunan Zileli, şunları kaydetti:
     Yapmış olduğumuz sağlık çalışanlarının tükenmişliği araştırmasında polis ve askerlerin tükenmişlik düzeyleriyle çok yakın sonuçlar vermiştir. Bu bağlamda sağlık çalışanları da polis ve askerler gibi fiili hizmet süresi zammından faydalandırılmalıdır. 24 saat kesintisiz hizmet veren hastane çalışanlarının öğle arası hem kurumlarındaki mekan yetersizliği hem de artan iş yoğunluğu nedeniyle 1 saat yemek ve istirahat molası veremediğinden dolayı fiili çalışma süreleri haftalık 45 saati bulmaktadır.
     Sağlık çalışanlarına şiddetin önlenmesi için cezaların caydırıcı düzeye getirilmesini isteyen Zileli, açıklamaya katılan sendika üyelerine tatlı ikram etti.
    
     Muhabir: Serhat Zafer
     Yayıncı: Önder Felek

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER