Şahinbey Belediyesinin yatırım çalışmaları

Şahinbey Belediyesinin yatırım çalışmaları -Belediye Başkanı Tahmazoğlu: -İlçe genelinde 291 milyon 249 bin liralık yatırım çalışmaları devam ediyor


GAZİANTEP (A.A) - Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, ilçe genelinde 291 milyon 249 bin liralık yatırım çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.
     Belediyeden yapılan açıklamaya göre, kasım ayı olağan meclis toplantısı birinci oturumu Belediye Başkanı Tahmazoğlu başkanlığında gerçekleşti.
     Toplantıda belediye hizmetlerine ilişkin bilgi veren Başkan Tahmazoğlu, kentsel dönüşüm kapsamında Nuripazarbaşı bölgesinde bin 268 bağımsız bölümün yıkımını gerçekleştirdiklerini, bu alanda 379 konutun inşaatına başladıklarını belirtti.
     Mavikent Mahallesinde, bin 260 konutun temel kazı çalışmasının başladığını, Güzelvadi ve Kahvelipınar mahallelerinde TOKİye arsa devrininin gerçekleştirildiğini aktaran Tahmazoğlu, şunları kaydetti:
     Sokak sağlıklaştırma çalışmamızda alt yapı çalışmaları tamamlandığında bu bölgeyi de tamamlamış olacağız. Burada bulunan 4 adet tarihi binanın restorasyon çalışması devam ediyor. Mart ayında bunları da tamamlayarak hizmete sunacağız. Güneş sosyal tesisini hizmete sunduk. Hanımlar Yüzme, spor ve kültür merkezi, Güneykent Spor ve Pazar alanı, Şahintepe, P.Er Adnan Öztürk, Barak, Binevler, Akdere ve Bozoklar sosyal tesislerimiz ve Kurban Baba Gençlik merkezlerimizin inşaatları sürüyor. İlçe genelinde 291 milyon 249 bin liralık yatırım çalışmaları devam ediyor.
     Tahmazoğlu, belediye olarak ikinci okulun temelini Akkent Mahallesinde attıklarını ve Kılınçoğlu semt pazarını hizmete sunduklarını, İstiklal pazar alanının inşaatının devam ettiğini, Akkent Spor Salonunun temelini Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıçın katılımıyla attıklarını anımsatan Tahmazoğlu, 156 okul birincisine dizüstü bilgisayar hediye ettiklerini kaydetti.
     Yeşil alanlar konusunda hassas davrandıklarını ve göreve geldiklerinden bu yana 192 adet park yaptıklarını bildiren Tahmazoğlu, şöyle devam etti:
     125 adet parkımızı yeniledik. Güneykentte 180 bin metrekare alanı mesire alanı olarak düzenliyoruz. 300 dönüm alan üzerine kurulu Şahinbey Parkını hizmete sunduk. 575 bin metrekare alanı Gaffur Baba Orman alanı olarak belirledik. Ağaçlarını diktik. Yeşilvadi Projesi kapsamında 1 milyon 700 bin metrekare büyüklüğünde Türkiyenin en büyük parkını yapıyoruz.
     Tahmazoğlu, daha önce göçüklerin olduğu Aydınbaba, Delbes ve Kılıçoğlu bölgelerinde afet riski altında bulunan evlerin yıkılması için çıkartılacak kanun için meclis kararı alınacağını, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile bu noktada sürekli görüşmeler yaptıklarını vurguladı. Olası bir göçük olayının yeniden yaşanmaması için bu bölgelerde mağara üzerinde bulunan evlerin yıkılması için kendilerinden meclis kararı alınmasının istendiğini belirten Tahmazoğlu, bunun kararını alacaklarını kaydetti.
     Toplantıda gündeme alınan 10 madde görüşülmesi için ilgili komisyonlara havale edildi.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Şahinbey Belediyesinin yatırım çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER