ŞAHMEK İbn

ŞAHMEK İbn-i Sina sosyal tesisi açıldı -Şahinbey Belediye Başkanı Tahmazoğlu: -ŞAHMEKe bağlı 46 sosyal tesisimizde 62 bin 861 kişiye eğitim verildi


GAZİANTEP (A.A) - Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey Belediyesi Sanat, Spor ve Meslek Eğitim Kurslarına (ŞAHMEK) bağlı 46 sosyal tesiste, 62 bin 861 kişiye eğitim verildiğini bildirdi.
     Belediyeden yapılan açıklamaya göre, ŞAHMEK İbn-i Sina sosyal tesisi, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Derya Bakbak, Halil Mazıcıoğlu, Nejat Koçer, Ali Şahin, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, İl Genel Meclisi Başkanı Menderes Karaduman, Şahinbey İlçe Müftüsü Yaya Polat ve Tahmazoğlunun katılımıyla hizmete açıldı.
     Tahmazoğlu, açılıştaki konuşmasında, ŞAHMEKte çeşitli alanlarda kurs verildiğini belirterek, tesisin 423 öğretmen ve çalışanıyla büyük bir eğitim yuvası olduğunu vurguladı.
     Tesislerde eğitim gören bin 334 öğrencinin LYSye girdiğini ve bunlardan 777sinin yerleştiğini aktaran Tahmazoğlu, şunları kaydetti:
     ŞAHMEKe bağlı 46 sosyal tesisimizde 62 bin 861 kişiye eğitim verildi. SBSde ise bin 273 öğrencimiz sınava girdi. Bin 154ü yerleşti. Eğitime önem veriyoruz ve bu anlamda 3 tane okul yaptırıyoruz. Kentsel dönüşüm bizim için çok önemli. Sosyal konutlar yapıyoruz. Sanayi sitesi ihalemiz bitti. Semt pazarlarımız hızla devam ediyor. Bu pazar yerlerimizin çatıları Türk bayraklı olacaktır.
     Milletvekili Koçer de bugünlerde şehitlere bol bol dua edilmesini isteyerek, onlara Allahtan rahmet diledi.
     Kaymakam Turan ise Tahmazoğlunun Gaziantepin eğitimine katkı sağlamak için gayret gösterdiğinin vurguladı.
     Konuşmaların ardından Müftü Polat açılış öncesi dua etti. Duaların ardından protokol üyelerinin kurdele kesimiyle sosyal tesis hizmete açıldı. Açılıştan sonra Başkan Tahmazoğlu, Kaymakam Turan ve milletvekilleri çocuklara oyuncak dağıttı.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek
     Yayıncı: Sevil Çelik

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER