Sahte altın operasyonu

Sahte altın operasyonu -Antalya, İstanbul, Sakarya ve Çankırıda düzenlenen Altın kızlar adı verilen operasyonda gözaltına alınan 26 kişiden 15i tutuklandı


BURDUR (A.A) - Antalya, İstanbul, Sakarya ve Çankırıda düzenlenen sahte altın operasyonunda gözaltına alınan 26 kişiden 15i tutuklandı.
     Burdur Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda Burdur Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği ve Altın Kızlar adı verilen operasyonda Antalya, İstanbul, Sakarya ve Çankırıda gözaltına alınan 26 kişinin Burdur İl Emniyet Müdürlüğündeki sorgulamaları tamamlandı.
     Burdur Adliyesine sevk edilen zanlılardan, V.Y, A.Ş, N.K, Z.T, A.O, İ.B, İ.Ç, B.Ç, V.Ç, D.Ş, C.C, R.G, S.A, O.Y, F.A tutuklandı, diğer 11 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
     Bu arada 4 ay süren planlı çalışmalar ve takip neticesinde 27 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendiği öğrenildi. Zanlıların sahte ziynet eşyalarını kuyumcularda kolaylıkla bozdurabilmeleri için, maddi durumu iyi olmayan işsiz kadınları seçerek kuyumculara gönderdikleri öne sürüldü.
     Mağdur olan kuyumcuların kendilerine getirilen ziynet eşyalarının, kontrol amaçlı yapılan basit asit testinde sahte olduğunu anlayamadıkları, dolandırılan kuyumcuların birçoğunun bu sebeple polise müracaat etmediği kaydedildi.
    
     -İl Emniyet Müdürü Polat-
    
     Burdur İl Emniyet Müdürü Abdulkerim Polat, düzenlediği basın toplantısında başta Antalya olmak üzere il ve ilçelerde yoğun şekilde yaşanan sahte altın dolandırıcılığı konusunda mücadele edildiğini ve olayların dikkatle izlendiğini söyledi.
     Zanlıların başka illerde ikamet etmelerine rağmen, tamamının yakalanarak başarılı bir operasyon gerçekleştirildiğini ifade eden Polat, Güvenli kentimiz Burdurda huzur ortamının devamı için Burdur İl Emniyet Müdürlüğü olarak, vatandaşlarımızın da desteğiyle çalışmalara devam ediliyor dedi.
    
     -Olay-
    
     Burdur Emniyet Müdürlüğü ekipleri, aralarında Burdurun da olduğu çok sayıda il ve ilçede 14 ayar altın bileklik görüntüsü verilmiş değersiz ziynet eşyalarını kuyumcularda kadınlar aracılığıyla gerçek altın gibi bozdurduklarının belirlenmesi üzerine çalışma başlatmıştı.
     Polis ekiplerin bazı adreslere eş zamanlı baskınlar düzenlediği operasyonda Antalyada 19, İstanbulda 5, Sakarya ve Çankırıda 1er kişi olmak üzere 13ü kadın, 13ü erkek toplam 26 kişi gözaltına alınmıştı.
    
     Muhabir: Gökmen Yüce
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber Sahte altın operasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER