Sahte para için özel kalemle önlem

Sahte para için özel kalemle önlem alınacak -Kasaplar Odası ile Emniyet Müdürlüğü Kurban Bayramında artan sahte para için önlem alacak


ANTALYA (A.A) - Kasaplar Odası ile Emniyet Müdürlüğü Kurban Bayramında artan sahte para için önlem alacak.
     Antalya Kasaplar Odası Başkanı Osman Yardımcı, polis memurları ile Varsak Kurbanlık Satış Pazarında kurbanlık satanlara sahte parayı ayırt edebilen kalem dağıttı. Ayrıca polis memurları sahte para ile ilgili broşür dağıttı.
     Osman Yardımcı, yaptığı açıklamada, Antalya Emniyet Müdürlüğü ile yaptıkları ortak çalışma ile kalpazanlara karşı sahte parayı ayırt edebilen kalem kullanılacağını söyledi.
     Söz konusu kalem ile gerçek paranın üstü çizildiğinde iz kalmadığını, ancak sahte parada iz bıraktığını vurgulayan Yardımcı, Türkiyede bu çalışmayı sadece Antalyada yapıyoruz. Antalyada Türkiyenin mozaiği var. Satıcıların bir danayı kaybetmesi halinde bir yıllık kazancı boşa gider. Bu işin içinde olduğum için sizleri anlıyorum dedi.
     Daha önce de bu tür sıkıntıların yaşandığını, ancak emniyetin her zaman görevinin başında olduğunun altını çizen Yardımcı, Önemli olan bizim de çorbada bir tuzumuz olsun istedik. İnşallah tüm ülkede örnek olur. Maliyeti önemli değil. Bu hizmeti vatandaşın parası kurtulsun diye yaptık. Kasaplar odası olarak sorumluluğumuzu yerine getirmiş olduk diye konuştu.
     Kent merkezinde 18 satış yeri olduğunu vurgulayan Yardımcı, toplam 800 civarında kalem dağıtılacağını kaydetti.
     Yardımcı, şu ana kadar tahmini olarak 4 bine yakın dana ile 50 bine yakın küçükbaş kurbanlığın pazarlara geldiğini bildirerek, bu yılki kurbanlık kilogram fiyatının kuzuda 13 lira, danada 11,5 lira, keçide 13 lira, koyunda ise 13,5 lira olduğunu ifade etti.
    
     Muhabir: Antalya
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Sahte para için özel kalemle önlem Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER