Sakaryada dilenci operasyonu

Sakaryada dilenci operasyonu -Zabıta ekiplerince üzerindeki bin liraya el konulan dilenciye, Kabahatler Kanununa göre 82 lira cezai işlem uygulandı


SAKARYA (A.A) - Sakaryada zabıta ekiplerince üzerindeki bin liraya el konulan dilenciye, Kabahatler Kanununa göre 82 lira cezai işlem uygulandı.
     Erenler Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ramazan ayında cami çevrelerinde faaliyet gösteren dilencilere yönelik operasyonlara hız verdi. Zabıta ekiplerince cami bahçesinde dilenirken yakalanan bir kadının üzerinde yapılan aramada bir lira bozuk para ele geçirildi.
     Üzerinden çıkan bozuk paralara el koyan zabıta ekipleri, kadın dilenciye Kabahatler Kanununa göre 82 lira cezai işlem uyguladı.
     Erenler Belediyesi Zabıta Müdürü Kadir Şarbalkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, ramazan ayında dilencilerin arttığını, bu nedenle operasyon düzenlediklerini söyledi.
     Şarbalkan, dilencilerin belirli noktalarda faaliyet yürüttüğüne işaret ederek, Vatandaşlarımızdan para istemeyi alışkanlık haline getiren dilenciler ekiplerimiz tarafından toplanarak müdürlüğümüze getirildi. Dilencileri suç üstü yakaladık. topladıkları paralara da el koyarak idari işlem başlattık dedi.
     Vatandaşların dini duygularının istismar edildiğini vurgulayan Şarbalkan, şunları söyledi:
     Bir dilencinin cebinden bin lira bozuk para çıktı. Duygu sömürüsü yapan bu insanlara inanılmamalı, denetimlerimizi artırdık. Bu tür olayların önünü almaya çalışıyoruz. Bu konuda vatandaşlarımızdan daha duyarlı olmalarını bekliyoruz. Bu insanları cadde, sokak ve apartmanlarda gören kişiler mutlaka şikayet etmelidir. Denetimlerimiz aralıksız bir şekilde devam edecektir.
    
     Muhabir: Mehmet Özcan
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Sakaryada dilenci operasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER