Sakaryada lise öğrencisinin akıma kapılarak ölmesi

Sakaryada lise öğrencisinin akıma kapılarak ölmesi -Lise öğrencisinin okulun atölyesinde elektrik akımına kapılarak ölmesinde kusuru bulunduğu öne sürülen öğretmen hakkında 6 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı


SAKARYA (A.A) - Adapazarı ilçesinde lise öğrencisinin okulun atölyesinde elektrik akımına kapılarak ölmesinde kusuru bulunduğu öne sürülen öğretmen hakkında 6 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.
     Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığının Sakarya Teknik ve Endüstri Meslek Lisesindeki atölyede 5 ay önce panonun bağlantılarını yaptığı sırada elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden 11. sınıf öğrencisi Furkan Üzümcünün (16) ölümüyle ilgili başlattığı soruşturma tamamlandı.
     Cumhuriyet savcısınca hazırlanan iddianamede lise öğretmeni M.Anın olay tarihinde Elektrik Kumanda Teknikleri dersinde görevli olduğu, M.Anın ödev verdiği Üzümcünün elektrik kumanda devresini kurmaya çalıştığı, bu sırada da M.Anın atölyedeki başka bir panonun tamiriyle meşgul olduğu, olayın M.Anın kendi kontrolünde yapılması gereken işleme gerekli dikkat ve özeni göstermemesi ve elektrik panolarına kontrolü kendisinde olacak şekilde elektrik verilmesini temin etmemesi nedeniyle meydana geldiği öne sürüldü.
     M.Anın ise ifadesinde suçlamayı kabul etmediğini, olay anında kendisinin derste olduğunu, öğrencinin yere düştüğünü gördüğünü ve duruma müdahale ettiğini söylediği belirtildi.
     Tanık F.İnin ise kurduğu devreye elektrik vermek için kabloları düzelttiği sırada, Üzümcünün kabloların uç kısmındaki metal fişlere temas ederek elektrik akımına kapıldığını, hemen şalteri kapattığını ve sisteme elektriği kimin verdiğini bilmediğini beyan ettiği ifade edildi.
     Bilirkişi raporunda ise Üzümcünün sınıfta bulunan uyarı levhalarına ve talimatlara rağmen öğretmenine haber vermeden kurduğu devreye elektrik vermesi nedeniyle asli kusurlu olduğu ve M.Anın öğrencisi üzerinde gereken kontrol ve dikkati sağlamaması sebebiyle tali kusurlu olduğu belirtildi.
     Cumhuriyet savcısının M.A. hakkında taksirle ölüme sebebiyet verdiği iddiasıyla 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası talep ettiği dava, Sakarya 2. Asliye Ceza Mahkemesinde görülmeye başlanacak.
     Sakarya Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinde 11. sınıf öğrencisi Furkan Üzümcü, 27 Aralık 2011de atölyede elektrikli bir sistem üzerinde çalıştığı sırada akıma kapılmış ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.
     (USB-KMK)
<< Önceki Haber Sakaryada lise öğrencisinin akıma kapılarak ölmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER