Sakaryada yabancı öğrencilere Türkçe eğitim

Sakaryada yabancı öğrencilere Türkçe eğitim -SAÜ Tömer Müdürü Yrd. Doç. Dr. Altun: -Rusya, Mozambik, Moğolistan, Kosova, Ruanda, Gana, Kolombiya gibi birçok ülkeden gelen öğrenciler Sakaryada Türkçe öğreniyor (Fotoğ


SAKARYA (A.A) - Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Türkçe Dil Öğretimi Araştırma ve Uygulama Merkezi (TÖMER) Müdürü Mustafa Altun, Rusya, Mozambik, Moğolistan, Kosova, Ruanda, Gana, Kolombiya gibi birçok ülkeden gelen öğrencilerin Sakaryada Türkçe öğrendiklerini söyledi.
     SAÜ Sosyal Bilimler Enstitüsünde, bu yıl 5 okutmanla 5 sınıfta faaliyete geçen TÖMER 94 yabancı uyruklu öğrenciye Türkçe öğretmeye başladı.
     Öğrencilerinin çoğunun yurt dışı bursuyla geldiğini ifade eden Altun, çok farklı coğrafyalardan öğrencilerinin olduğunu belirterek, Rusya, Mozambik, Moğolistan, Kosova, Ruanda, Gana, Kolombiya gibi birçok ülkeden gelen öğrenciler Sakaryada Türkçe öğreniyorlar dedi.
     Yaklaşık 7 aylık bir Türkçe hazırlık kursu planladıklarını anlatan Altun, şunları söyledi:
     Öğrencilerimize yoğun bir kurs programı hazırladık. Haftada 5 gün, 6 saat ders veriyoruz. Bu program kapsamında Avrupa Dil Portforyosu dediğimiz bir seviye var. Öğrencilerimizi bu hazırlık kursunun sonunda, dil portforyosunda belirtilen C1 seviyesine getirmeyi hedefliyoruz. Daha sonrada gelecek yıl öğrencilerimiz üniversitedeki bölümlerine devam edecekler.
    
     -Türkiyede kalmak istiyorum
    
     TÖMERde Türkçe öğrenen Tatina Fileva da Moldovyadan Sakarya geldiğini aslen Gagavuz Türkü olduğu belirterek, Türkiyede olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
     Sadece dil değil Türk kültürünü de öğrenmek istediğini ifade eden Fileva, Kurslarımız çok iyi gidiyor, hocalarımız bize çok iyi ve anlayışlı davranıyor. Kursum bittikten sonra İşletme okuyacağım. Okulum bittikten sonrada burada kalmak istiyorum. Masterımı Rusyada yapmak istiyorum ama sonrasında buraya dönüp, ailemle beraber Türkiyede yaşamak istiyorum ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Enes Duran - Uğur Subaşı
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber Sakaryada yabancı öğrencilere Türkçe eğitim Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER