Sakaryadaki faili meçhul cinayet

Sakaryadaki faili meçhul cinayet -Sapanca Cumhuriyet Başsavcılığı, 7 yıl önce öldürülen emekli Özel Harekatçı Nezih Yılmaz cinayetinin faillerinin belirlenmesi için özel ekip kurdu -Özel ekip, iki ayda 45 kişiyi tanık olarak dinle


SAKARYA (A.A) - Sapanca Cumhuriyet Başsavcılığı, 7 yıl önce öldürülen İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürülüğünden emekli Özel Harekatçı Nezih Yılmaz cinayetinin faillerinin belirlenmesi için özel ekip kurdu.
     Sakarya İl Jandarma Komutanlığı Asayiş ve istihbarat birimlerince oluşturulan özel ekip, savcıyla birlikte dosya üzerinde 6 aylık bir çalışma yaptı. Çalışmaların ardından tanık olabilecek köylülerin ifadesine başvuran ekip, iki ayda 45 kişiyi tanık olarak dinledi.
     İstanbul ve Balıkesirin de aralarında bulunduğu çeşitli illerdeki tanıkların da ifadeleri talimatla alındı. Dosyadaki DNA, parmak izi, boş kovanlar ve diğer maddi deliller, farklı veri tabanına sahip emniyet ve jandarma kayıtlarıyla yeniden sorgulanarak güncellemeleri yapıldı.
     Tanık ifadelerini büyük ölçüde tamamlayan savcılık, birden fazla şüphelinin de ifadesini alacak.
    
     -Olay-
    
     Yılmaz, emekliliğinin ardından İstanbulda bir süre özel güvenlik işinde çalıştı. Sapanca ilçesine bağlı Yanık Köyüne yerleşen Yılmaz, köy muhtarlığına seçildi. Yılmaz, 2005 yılının Kasım ayında yatsı namazı sonrasında camiden eve döndüğü sırada kimliği belirsiz kişi yada kişilerce silahlı saldırı sonucu öldürüldü.
    
     Muhabir: Çağrı Turgut
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber Sakaryadaki faili meçhul cinayet Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER