Sakaryadaki silahlı saldırı

Sakaryadaki silahlı saldırı -Gözaltına alınan Anadolu gazetesi imtiyaz sahibi Adnan Uyumaz adliyeye sevk edildi


SAKARYA (A.A) - Sakaryada Basın İlan Kurumu (BİK) çalışanı Devrim Ersin Özerginin öldürülmesi, BİK Sakarya Şube Müdürü Recep Bolat ve bir yerel gazete çalışanı Mustafa Sükenin yaralanmasına ilişkin gözaltına alınan Anadolu gazetesi imtiyaz sahibi Adnan Uyumaz, adliyeye sevk edildi.
     Saldırının ardından aracıyla kaçan ve Arifiye ilçesi Beşköprü Mahallesinde bulunan bir karpuz tarlasındaki barakada dün akşam yapılan operasyonla gözaltına alınan Uyumazın emniyetteki işlemleri tamamlandı.
     Sakarya Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından Karaosman Sağlık Merkezinde sağlık kontrolünden geçirilen Uyumaz, daha sonra Sakarya adliyesine sevk edildi.
     Bu arada, Uymazın kaçmasına yardım ettiği belirtilen şoförü B.A. ile saklanmasında yardımcı olduğu iddia edilen S.Ö, V.Ö ve Ş.A. da adliyeye gönderildi.
     Uymazın emniyette yapılan sorgusunda susma hakkını kullandığı ve olaya ilişkin sorulara herhangi bir cevap vermediği öğrenildi.
     Denetim amacıyla dün Akıncılar Mahallesi Büyükgeçit Sokaktaki Anadolu gazetesine gelen Şube Müdürü Bolat ve kurum çalışanı Devrim Ersin Özergin ile Yenisakarya gazetesinden temsilci olarak alınan Mustafa Süke, gazetenin imtiyaz sahibi Adnan Uyumaz tarafından silahla yaralanmış, Özergin, kaldırıldığı Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hayatını kaybetmişti.
    
     Muhabir: Enes Duran / Mehmet Özcan
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Sakaryadaki silahlı saldırı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER