Sakaryadaki silahlı saldırı

Sakaryadaki silahlı saldırı -BİK Genel Müdürü Atalay: -Arkadaşlarımız bugün rutin bir denetim sırasında saldırıya uğradılar. Şahıs kaçmış, ne yazık ki Devrim arkadaşımızı kaybettik -Sakarya Valisi Büyük: -Kaçan şahsı


SAKARYA (A.A) - Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Mehmet Atalay, BİK Sakarya Şube Müdürü Recep Bolat ve 2 kurum çalışanının da arasında bulunduğu 4 kişinin silahlı saldırıya uğramasına ilişkin, Arkadaşlarımız bugün rutin bir denetim sırasında saldırıya uğradılar. Şahıs kaçmış, ne yazık ki Devrim arkadaşımızı kaybettik dedi.
     Toyotasa Acil Yardım Hastanesinde tedavi gören BİK Sakarya Şube Müdürü Bolatın eşi İlkay Bolatı ziyaret eden Atalay, gazetecilere yaptığı açıklamada, bütün amaçlarının gazetelere ve gazetecilere yardım etmek olduğunu söyledi.
     Gazeteleri büyütmek için faaliyet gösterdiklerini anlatan Atalay, Yük olmak için gelmedik dedik ve Sakaryada şube açtık. Her şey çok iyi gidiyordu. Rutin bir denetim yapıyordu arkadaşlarımız. İstanbuldan gelen arkadaşlarımız da denetime katılmıştı. Dün de başka bir denetim yapmışlardı ama arkadaşlarımız bugün rutin bir denetim sırasında saldırıya uğradı. Şahıs kaçmış, ne yazık ki Devrim arkadaşımızı kaybettik. Çok sevdiğimiz bir arkadaşımızdı diye konuştu.
     Allah Recep Beyi bize bağışlasın, çok sevdiğimiz şube müdürümüz diyen Atalay, şöyle devam etti:
     İnşallah Allah tüm arkadaşlarımızı ailelerine ve bizlere bağışlar. Şahıs en yakın zamanda inşallah yakalanacaktır ama giden arkadaşımızı geri getirmeyecek. Olayı içinde olan arkadaşımızın kaçıp haber vermesiyle öğrendik. Normal, rutin kontroller bunlar ve Türkiyenin dört bir yanında yapıyoruz bu kontrolleri. İlk defa böyle bir olayla karşılaştık.
    
     -Sakarya Valisi Büyük-
    
     Sakarya Valisi Mustafa Büyük ise olayı öğrendikleri anda harekete geçtiklerini belirterek, denetim yapan görevlilerin gazete sahibi tarafından vurulduğunu söyledi.
     3 yaralımız var, 1 kardeşimizi kaybettik maalesef diyen Büyük, Şu anda yaralılarımızın durumu iyiye doğru gidiyor. Değerler normale geliyor, çok şükür. İnşallah Allah bize bağışlayacaktır. Arkadaşlarımız gereken müdahaleleri yapıyor. Kaçan şahsı yakalamak için emniyet ekiplerimizin çalışmaları sürüyor şeklinde konuştu.
    
     -Olay-
    
     Denetim amacıyla Akıncılar Mahallesi Büyükgeçit Sokaktaki Anadolu gazetesine gelen Şube Müdürü Bolat ve kurum çalışanları Ökkeş Buğra Atılgan ve Devrim Ersin Özergin ile Yenisakarya gazetesinden temsilci olarak alınan Mustafa Süke, gazetenin imtiyaz sahibi Adnan Uyumaz tarafından silahla yaralanmış, Özergin Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hayatını kaybetmişti.
    
     Muhabir: Mehmet Özcan - Çağrı Turgut
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Sakaryadaki silahlı saldırı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER