Sakaryadaki silahlı saldırı

Sakaryadaki silahlı saldırı -Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Sertel: -Tehdit, şantaj, baskı kültürüyle habercilik adı altında para kazanmayı sürdürenlere müsamaha edilmemeli. Suç kaydı bulunan, sabıkalı kişiler gazete patron


İZMİR (A.A) - Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı Atilla Sertel, tehdit, şantaj ve baskı kültürüyle habercilik adı altında para kazanmayı sürdürenlere müsamaha edilmemesi gerektiğini belirterek, Suç kaydı bulunan, sabıkalı kişiler gazete patronu olmamalı dedi.
     Sakaryada, Anadolu Gazetesi İmtiyaz Sahibi Adnan Uyumazın Basın İlan Kurumu (BİK) çalışanı Devrim Ersin Özerginin ölümü, BİK Sakarya Şube Müdürü Recep Bolat ve yerel gazete çalışanı Mustafa Sükenin yaralanmasına yol açan silahlı saldırısına ilişkin AA muhabirine değerlendirmede bulunan Sertel, saldırının, bazı gazetelerin kimler tarafından ve hangi koşullarda çıkarıldığını ortaya koyduğunu belirtti.
     Bazı kişilerin gazeteleri baskı aracı olarak kullandığına dikkati çeken Sertel, şöyle konuştu:
     Tehdit, şantaj, baskı kültürüyle habercilik adı altında para kazanmayı sürdürenlere müsamaha edilmemeli. Suç kaydı bulunan sabıkalı kişiler gazete patronu olmamalı. Onlara gazete patronu gözüyle bakılmamalı. BİKin de bu konuda düzenlemeye gitmesi gerekiyor. Gazetecinin suç işlemesi durumunda basın kartı naslı iptal oluyorsa bu tür gazete patronlarının da gazete çıkarma hakkı olmamalı.
    
     -Kuralları yerine getiren problem yaşamıyor-
    
     İzmirde 53 yıllık geçmişe sahip Ege Telgraf Gazetesinin sahibi Aylin Süphandağlı da, yok yere bir canın yaşama veda ettiğini, bu nedenle çok üzüldüğünü dile getirdi.
     Gazetelerinin sürekli denetimden geçtiğini kaydeden Süphandağlı, Denetimler sırasında çözülemeyecek bir sorun yok. Kuralları yerine getiren bir patron, sadece gazetecilik yapıyorsa BİK ile herhangi bir problem yaşamıyor dedi.
     Yasal düzenlemelerle gazete patronu olmanın zorlaştırılması gerektiğine işaret eden Süphandağlı, amacı gazetecilik olmayan patronların sektörden el çektirilmesi gerektiğini vurguladı.
     Süphandağlı, Cebinde mermi dolu silahla gezen kişi gazete patronu olamaz. Her önüne gelen kişi gazete açamaz, yasal düzenlemeye ihtiyaç var. Parası olan büro kiralayıp 2-3 muhabirle gazete kurabiliyor. Patronların gazetecilik kökenli olması gerektiğine inanıyorum diye konuştu.
    
     Muhabir: Efsun Yılmaz / Ramazan Ercan
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Sakaryadaki silahlı saldırı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER