Sakarya Valisi Büyük:

Sakarya Valisi Büyük: -Sakaryanın deprem kuşağında bulunması ve acı tecrübeleri yaşamış olması, kentsel dönüşüm çalışmalarını önemli kılıyor -Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Erenler: -Ri


SAKARYA (A.A) - Sakarya Valisi Mustafa Büyük, kentsel dönüşüm çalışmalarının deprem kuşağında bulunan ve kötü tecrübeler yaşayan Sakarya için önemli olduğunu söyledi.
     Sakarya Ticaret ve Sanayi Odasında (SATSO) düzenlenen Kentsel Dönüşümde Sektörler Buluşuyor panelinde konuşan Büyük, toplantının uygulayıcılar için rehber olacağını anlattı.
     Sakaryanın deprem kuşağında bulunması ve acı tecrübeleri yaşamış olması, kentsel dönüşüm çalışmalarını önemli kılıyor diyen Büyük, Kentsel dönüşüm, deprem ve sonrasındaki yapılaşma ve çalışmalarla şuan sürüyor. Dönüşüm mantığıyla yeni bir anlayışla, heyecanla, kanuni ve hukuki desteklerle dönüşümün daha da hızlı sağlanması gerçekleşmiş olacak şeklinde konuştu.
     Dönüşüme esas teşkil edecek hususları deprem öncesinde inşa edilen yüksek yapıların oluşturduğuna dikkati çeken Büyük, şunları kaydetti:
     Eski yönetmelikteki hükümler çerçevesinde inşa edilmiş, depremde herhangi bir zarar görmemiş ama bugün bakıldığında güvenilirliği tartışmalı, çok katlı yapı stokumuz var. İl genelindeki konut sayısını geçmişle kıyasladığımızda en azından merkezde 10 bin, Sakarya genelinde de 20 bin civarında. Bu tür konut stokunun bizim için mutlaka çok titiz, üzerinde çalışılması ve kentsel dönüşüm konusunda da belirleyeceğimiz yol haritamıza esas dayanak teşkil etmesi gerekiyor.
     Büyük, kentsel dönüşümün kalkınma için önemli bir adım olduğunu sözlerine ekledi.
    
     -Riskli bina stokunda Sakarya 5. sırada-
    
     Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Atila Erenler ise Riskli bina stokuna bakıldığında Sakarya, İstanbul, Kocaeli, Bursa ve İzmirin ardından 10 bin 936 binayla 5. sırada diye konuştu.
     Riskli alan ve yapı çalışmalarının önemsenmesi gerektiğini vurgulayan Erenler, Riskli alan, zemin yapısı ve yapılaşma, imar durdurma, yeniden planlama, alan paydaşlarının kararları gibi konularla ilgilenirken; riskli yapı, yapının ekonomik ömrü, belediye tapu harçları ve muafiyet, tapuya şerh, kira yardımı ve faiz desteği konularıyla ilgileniyor ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Enes Duran - Uğur Subaşı
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Sakarya Valisi Büyük: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER