Sakarya Vergi Dairesi Başkanı Alp:

Sakarya Vergi Dairesi Başkanı Alp: Sakarya en çok vergi tahakkuk edilen iller arasında 18inci, tahakkuk edilen vergilerin tahsilatında ise 20nci sırada yer alıyor -Vatandaşlarımızda depremden sonra vergi ödeme alışkanlı


SAKARYA (A.A) - Sakarya Vergi Dairesi Başkanı Recep Alp, Sakaryanın en çok vergi tahakkuk edilen iller arasında 18inci, tahakkuk edilen vergilerin tahsilatında ise 20nci sırada yer aldığını söyledi.
     Alp, Vergi Haftası etkinlikleri çerçevesinde Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusulu ziyaret etti.
     Alp, burada yaptığı konuşmada, Sakaryada vergi ödeme bilincinin tam olarak oturmadığının ve tahsilatta yaşanan sıkıntının en büyük nedeninin personel yetersizliği olduğunu ifade etti.
     Vergi Haftasının amacının, vatandaşlarımızın vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlıklarını arttırmak olduğunu dile getiren Alp, şöyle konuştu:
     Sakarya en çok vergi tahakkuk edilen iller arasında 18inci sırada yer alırken, tahakkuk edilen vergilerin tahsilatında ise 20nci sırada yer alıyor. Vatandaşlarımızda depremden sonra vergi ödeme alışkanlığı maalesef gerilemiş. Af beklentisi içerisine giren vatandaşımız, vergisini ödemiyor. Bizde yeterli personele sahip olmadığımız için hızla icra yoluna gidemiyoruz. En büyük sıkıntı bu.
     SATSO Başkanı Kösemusul da isteklerinin hem tahakkuk hem de tahsilatta Sakaryanın üst seviyelere çıkması olduğunu kaydetti.
     Önümüzdeki yıllarda Sakaryanın ticari hacminin büyüyeceğine dikkati çeken Kösemusul, sıkıntıları aşma noktasında üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını bildirdi.
    
     Muhabir: Çağrı Turgut
     Yayıncı. Atakan Çelik
<< Önceki Haber Sakarya Vergi Dairesi Başkanı Alp: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER