Sakaryasporda kurtuluşun reçetesi altyapı

Sakaryasporda kurtuluşun reçetesi altyapı -Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Toçoğlu: -Altyapıyı tamamen üstleniyoruz, tesislerinden hocasına kadar bütün sorumluluk bizde olacak -Kendi altyapımıza yönelmediğimiz sürece ba


SAKARYA (A.A) - Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Spor Toto 2. Lig ekiplerinden Sakaryasporun tüm altyapı çalışmalarını üstlendiklerini belirterek, Kendi altyapımıza yönelmediğimiz sürece başarılı olma şansımız yok dedi.
     Toçoğlu, Adapazarı ilçesindeki bir otelde düzenlediği basın toplantısında yeşil-siyahlı ekibin çok sayıda oyuncuyu Türk futboluna kazandırdığını anımsatarak, altyapının çok önemli olduğunu söyledi.
     Sakaryasporun kötü bir durumda bulunduğunu vurgulayan Toçoğlu, Şu anda tüm takımlarda içler acısı bir durumda Sakaryaspor. Sakaryaspor, geçmişte sportif başarılar elde etti ama bunu ekonomik başarıya çeviremediği için bu durumda. Kendi altyapımıza yönelmediğimiz sürece başarılı olma şansımız yok çünkü sihirli bir el gelip de bizi kurtaramaz diye konuştu.
     Toçoğlu, kentin Sakaryaspora sahip çıkmadığına dikkati çekerek, herkesin sorumluluk alması gerektiğini ifade etti.
     Sakaryasporun altyapısından önemli oyuncuların çıktığını hatırlatan Toçoğlu, Daha iyi oyuncular çıkararak kulübümüze hizmet vereceğiz, bu kapsamda altyapı yatırımlarını devraldık şeklinde konuştu.
     Gelecek yıl, profesyonel takıma da destek vereceklerini anlatan Toçoğlu, şöyle devam etti:
     En önemli sorun da tesis sorunu. Rüstemler Tesisleri, mera arazisi üzerine yapılmış. Bu nedenle üstüne bir ekleme yapmak çok zor. Şu anda tesisler çok kötü durumda. Dün bir inceleme yaptık. Sahalarda aşırı kullanmadan dolayı yıpranma var. Bu arada tesisi baştan aşağı elden geçireceğiz, gerekli yenilemeleri de yapacağız. Personel durumu da iyi değil, gerekli talimatları verdim. Çalışmalara en kısa zamanda başlayacağız.
    
     -Tesislerinden hocasına kadar bütün sorumluluk bizde-
    
     Sakaryaspor altyapısının içler acısı durumda olduğunu anlatan Toçoğlu, genç oyuncuların sağlıklı koşullarda yetişeceğini söyledi.
     Toçoğlu, başarılı olacaklarına inandıklarını ifade ederek, Profesyonel takımın işlerine çok karışmak durumunda değilim. Sakaryaspora altyapı konusunda düzenleme yapmamız gerekiyordu. Çünkü şu anda altyapının ismi var fakat cismi yok. Belli adamların elinde harap oluyor. Birtakım adamların elinde oyuncak olmuş durumda. Biz bu durumu sonlandırmak istiyoruz diye konuştu.
     Sakaryasporun altyapısından gelen oyuncularla güçleneceğini vurgulayan Toçoğlu, konuşmasını şöyle tamamladı:
     Çok önemli oyuncular yetiştirmiş bir kulüp burası. Altyapı konusu bizim için çok önemli. Bu şekilde kulüp yönetimini de rahatlatacağız çünkü tüm altyapı yatırımlarını biz yapacağız. Yönetim, sadece profesyonel takımla ilgilenecek. Artık yetki de bizim elimizde. İnşallah gereken çalışmalar yapılacak. Altyapıyı tamamen üstleniyoruz. Tesislerinden hocasına kadar bütün sorumluluk bizde olacak. En küçük takımdan profesyonel takıma kadar hepsini üstleniyoruz. Bunların her türlü ihtiyacını karşılayacağız.
    
     Muhabir: Mehmet Özcan
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Sakaryasporda kurtuluşun reçetesi altyapı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER