Sakaryasporun Olağanüstü Genel Kurulu

Sakaryasporun Olağanüstü Genel Kurulu -Sakarya Büyükşehir Belediyesi: -Listede, Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlunun, milletvekillerimizin ve belediye başkanlarımızın isimlerine bilgisi dışında yer verilmiştir


SAKARYA (A.A) - Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlunun, milletvekillerinin ve belediye başkanlarının isimlerinin Sakaryaspor Yönetim Kurulu Listesinde bilgileri dışında yer verildiğini bildirdi.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, bugün gerçekleştirilen ve Halit Evinin başkanlığa seçildiği Sakaryaspor Olağanüstü Genel Kurulunda Zeki Toçoğlunun yönetim listesinin bilgileri dışında hazırlandığı vurgulandı.
     Sakarya Büyükşehir Belediyesinin, milletvekillerinin ve ilçe belediye başkanlarının bugüne kadar Sakaryaspora gerekli desteği verdiği belirtilen açıklamada, Bugün gerçekleşen Sakaryaspor Olağanüstü Genel Kurulunda başkan adayı Halit Evinin sunduğu listede büyükşehir belediye başkanımızın ve milletvekillerimiz ile ilçe belediye başkanlarımızın yer alması tamamen Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlunun, milletvekillerimizin ve belediye başkanlarımızın bilgisi dışındadır denildi.
     Açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Büyükşehir Belediye Başkanımıza, milletvekillerimize ve ilçe belediye başkanlarımıza hiçbir haber verilmemiştir ve herhangi bir şekilde onayları alınmamıştır. Ayrıca Belediye Kanununun 37. maddesinin 2. fıkrasında büyükşehir belediye başkanımızın profesyonel bir spor kulübünde başkan ve yönetici olarak yer alamayacağı kanunda açık bir şekilde ifade edilmiştir. Hal böyleyken, gerek büyükşehir belediye başkanımızın gerekse AK Parti Sakarya milletvekillerimiz ile belediye başkanlarımızın haberi ve rızaları olmadan yapılanlar asla tasvip edilemez.
     Bu şekilde hazırlanan liste uygun düşmemiştir. Hangi maksatla yapıldığını bilmediğimiz bu davranış en ince detaylarıyla tarafımızca değerlendirilecektir. Sakarya Büyükşehir Belediyesi, kurumsal olarak hukuki sınırlar çerçevesinde Sakaryaspora dün nasıl destek verdiyse yarın da destek vermeye devam edecektir.
    
     Muhabir: Çağrı Turgut
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber Sakaryasporun Olağanüstü Genel Kurulu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER