Salihlide aşırı yağış sonucu köprü çöktü

Salihlide aşırı yağış sonucu köprü çöktü -Salihliye bağlı Beylikli ve Yeşilova köyleri arasında ulaşımın sağlandığı Alaşehir çayı üzerine kurulu köprü, yağışlarla artan çay suyunun yarattığı tahribatla çöktü -Can kaybının yaşanmadı


MANİSA (A.A) - Salihli ilçesine bağlı Beylikli ve Yeşilova köyleri arasında ulaşımın sağlandığı Alaşehir Çayı üzerinde kurulu köprü, şiddetli yağışın debisini artırdığı çay suyunun yarattığı tahribatla çöktü.
     Beylikli köyü ile Yeşilova köyleri arasındaki ulaşımın sağlandığı Alaşehir Çayı üzerinde kurulu köprü, çay sularının hafta boyunca aralıklarla devam eden sağanak nedeniyle yükselmesi sonucu sabah saatlerinde çöktü.
     Köprünün o sırada kullanılmaması sayesinde can kaybının yaşanmadığı olayda, Yeşilova köyüne içme suyu sağlayan ve köprünün hemen bitişiğinden geçen boru hattı ise parçalanarak zarar gördü ve 450 haneli köy susuz kaldı.
    
     -Arazilerine ulaşamıyorlar-
    
     Beylikli Köy Muhtarı Esat Gülçetin, gazetecilere yaptığı açıklamada, köprünün yaklaşık 20 yıllık olduğunu, çok eski bir köprü denilemeyeceğini, ancak bölgede son bir haftadır etkili olan yağışların Alaşehir Çayının su seviyesini çok artırdığını belirterek, şunları kaydetti:
     Alaşehir Çayı yer yer bazı noktalarda taştı. Köprünün bulunduğu alanda da su çok fazla yükseldi. Bunun sonucunda da zeminde oynama olmuş ve köprü resmen ortadan ikiye ayrıldı. Köy halkının yaklaşık yüzde 80inin arazisi karşı tarafta kaldı. Ayrıca karşı tarafta bölgenin en büyük mera alanlarından biri bulunuyor. Beylikli köyü başta olmak üzere bu kıyıdaki onlarca köyün sakinleri binlerce büyük ve küçükbaş hayvanını bu merada otlatıyordu. Beylikli köyü ve çok sayıda köyün halkı geçimini karşı taraftan karşılıyor. Bu köprü yıkıldığı için çok mağdur olduk. Özellikle hayvanlarımız açısından çok zor durumdayız. Saman çok pahalı o yüzden hayvanlarımızı bu mera sayesinde doyuruyorduk.
    
     Muhabir: Çetin Karabıyık / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Salihlide aşırı yağış sonucu köprü çöktü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER