Şamdaki patlama

Şamdaki patlama -Yayladağı çadırkentinde kalan Suriyeli Huzeyfa: Bu darbe Esed rejiminin sırtını yere getirecek bir darbe


HATAY (A.A) - Hatayın Yayladağ ilçesindeki çadırkentte kalan Suriyeliler, Şamda meydana gelen ve aralarında savunma ve içişleri bakanlarının da bulunduğu en az 5 üst düzey yetkilinin öldüğü patlamanın, Esed rejiminin sırtını yere getireceğini düşünüyor.
     Yayladağı 1 Nolu konaklama tesisinde kalan Ömer Huzeyfa, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye Hükümetine yapılacak her darbenin kendilerini sevindireceğini belirtti.
     Huzeyfa, Suriyedeki düzene yönelik her saldırının demokrasi ve özgürlüğü beraberinde getireceğini savundu.
     Artık adaletin yerini bulmaya başladığına inandıklarını ifade eden Huzeyfa, Bu darbe Esed rejiminin sırtını yere getirecek bir darbe. Biz Esedin yanındaki rütbeli kişilerin artık doğrulamayacağını düşünüyoruz. Bu olay rejimin değişmesinde büyük bir rol oynayacak ve Allahın izniyle Suriyeye artık özgürlük gelecek. Saldırının bize Beşşar karşıtı tarikatlarca düzenlendiği bilgisi geldi. Bu kadar olay yaşandı. Esedi kimse istemiyor. Bunlara rağmen Esed başta kalmaz diye düşünüyoruz. İnşallah Suriyenin hürriyeti yakındır dedi.
     Bir diğer sığınmacı Ahmed Hür de saldırının Beşşar Esedin vezirlerine yapılmış kasıtlı bir olay olduğunu belirtti.
     Söz konusu saldırı ile Ramazana girmeden güzel bir haber aldıklarını ve mutlu olduklarını söyleyen Hür, Esed rejiminin artık çöküşe geçtiğini düşündüklerini kaydetti.
     Bu arada çadırkentlerde kalan Suriyeliler, gelişmeleri televizyonlardan takip ettikleri ve yakınlarıyla telefonla sürekli görüştüklerini bildirdi.
    
     Muhabir: Erdal Türkoğlu / Salim Taş / Aycan Demirel
     Yayıncı: İbrahim Uyar

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER