Samsundaki kaçak silah operasyonu

Samsundaki kaçak silah operasyonu -Rizeden Ankaraya kaçak silah sevkıyatı yaptıkları iddiasıyla Samsunda yakalandıktan sonra tutuklanan 2 kişi ile bu silahları temin ettiği öne sürülen bir kişi çeşitli hapis ve para cezalarına mahkum o


SAMSUN (A.A) - Rizeden Ankaraya kaçak silah sevkıyatı yaptıkları iddiasıyla Samsunda yakalandıktan sonra tutuklanan 2 kişi ile bu silahları temin ettiği öne sürülen bir kişi çeşitli hapis ve para cezalarına mahkum oldu.
     Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin Yaklaşık 4 ay önce Tekkeköy ilçesi girişinde uygulama sırasında yapılan aramada, 9 el yapımı tabanca, bir satır, bir bıçak, bir kar maskesi ve Ankara Emniyet Müdürlüğü yazılı bir arma bulmasıyla ilgili soruşturma kapsamında tutuklanan Sami Küçük (30) ve Volkan Uyar (31) ile bu silahları temin ettiği öne sürülen Mehmet Koçalın, (41) yargılanmalarına Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edildi.
     Duruşmaya sanıklar ile avukatları katıldı.
     Duruşmada söz alan sanıklardan Sami Küçük, Bu olaydan dolayı çok pişmanım. Bedelinin bu kadar ağır olacağını bilmiyordum. Tüm hata benim. Bu nedenle beraatımı ve tahliyemi istiyorum diye kendini savundu.
     Diğer sanıklardan Volkan Uyar ise olayla ilgilisinin bulunmadığını belirterek, beraatını ve tahliyesini talep etti.
     Sanık Mehmet Koçal da yaptığı savunmasında suçsuz olduğunu söyleyerek beraatını ve tahliyesini istedi.
     Savunmaların ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanıklardan Mehmet Koçalı 6 yıl hapis, 12 bin lira adli para cezasına, Sami Küçük ve Volkan Uyarı 6 yıl 8er ay hapis, 16 bin 660şar lira adli para cezasına mahkum etti.
    
     Muhabir: Ercan Dilaver
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber Samsundaki kaçak silah operasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER