Samsundaki sel

Samsundaki sel -Samsun Vergi Dairesi Başkanı Sevgi: İş yerlerini su basan mükelleflerimizin zayi olan mallarına ilişkin envanter kayıtlarını çıkarmaları ve zararların tespiti için bağlı bulundukları vergi dairelerine vakit kaybet


SAMSUN (A.A) - Samsun Vergi Dairesi Başkanı Şuayip Sevgi, kentteki selde iş yerlerini su basan mükelleflerin zayi olan mallarına ilişkin envanter kayıtlarını çıkarmalarını ve zararların tespiti için bağlı bulundukları vergi dairelerine vakit kaybetmeden müracaat etmelerini istedi.
     Sevgi, yaptığı yazılı açıklamada, kentte yaşanan sel felaketi sonrası yaşanan can kayıplarının yanı sıra çok sayıda ev ve iş yerinin su baskınlarından zarar görmesi karşısında büyük üzüntü duyduklarını belirtti.
     Kurum olarak, yaşanan sel ve su baskınları sonrasında vergi mükelleflerinin zararlarının tespiti amacıyla bir çalışma başlattıklarını ifade eden Sevgi, bu bilgileri verdi:
     Doğal afet nedeniyle defter ve belgeleri zayi olan mükelleflerin, durumu Türk Ticaret Kanununun 68inci maddesi uyarınca yetkili mahkeme kararı ile belgelemeleri gerekmektedir. Bunun yanı sıra tabi afete uğrayan yerlerde bulunan mükellefler, defter ve belgelerinin zayi olduğuna ilişkin belgeyi dilerlerse il veya ilçe idare kurullarından da alabileceklerdir. Bu şekilde alınan belgeler de yetkili mahkemeden alınmış belge sayılacaktır.
     Sevgi, şunları kaydetti:
     İş yerlerini su basan mükelleflerimizin zayi olan mallarına ilişkin envanter kayıtlarını çıkarmaları ve zararların tespiti için bağlı bulundukları vergi dairelerine vakit kaybetmeden müracaat etmeleri gerekmektedir. Mükelleflerimizin bu taleplerini en hızlı bir şekilde karşılamak için vergi dairelerimizde komisyonlar oluşturulmuş olup, müracaat eden mükelleflerimizin iş yerlerinde fiili tespitler derhal yapılacaktır. Vergi Dairesi Başkanlığımız tüm imkanları ile kendilerine yardımcı olacaktır.
    
     Muhabir: İsmail Çimen
     Yayıncı: Orhan Topal

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER