Samsundaki şiddetli yağış

Samsundaki şiddetli yağış -Vali Aksoy: Köylerimizden bize intikal eden ve ulaşmadığımız herhangi bir nokta şu aşamada yok. Kriz merkezimize çok sayıda ihbar geliyor. Arama kurtarma ekiplerimizi oralara yönlendiriyoruz


SAMSUN (A.A) - Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, kentteki şiddetli yağış sonrası yaşanan su baskınlarıyla ilgili, Köylerimizden bize intikal eden ve ulaşmadığımız herhangi bir nokta şu aşamada yok. Kriz merkezimize çok sayıda ihbar geliyor. Arama kurtarma ekiplerimizi oralara yönlendiriyoruz dedi.
     Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Samsun ve ilçelerinde önemli miktarda yağmurun etkili olması nedeniyle başta Bafra ilçesi olmak üzere 19 Mayıs ilçesinde hasarların oluştuğunu söyledi.
     Hasar gören vatandaşların zararlarının giderilmesi için ilgili kurumlarca çalışmaların başlatıldığını aktaran Aksoy, Samsun genelinde son yağmurlardan 25 köyün etkilendiğini, bu köylerde can kaybının olmamasının sevindirici olduğunu ifade etti.
     19 Mayıs ilçesinde bir vatandaşın odun toplarken kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdiği bilgisine ulaşıldığını dile getiren Aksoy, Yaklaşık 50 vatandaşımızı güvenli noktalara taşıdık. Sahil Güvenlik Bölge Komutanlığına ait helikopterler de arama kurtarma çalışmalarına katılmışlardır. Özellikle bazı vatandaşlarımızı riskli bölgelerden alarak güvenli yerlere getirmiştir diye konuştu.
     Bafra ilçesi Terziler köyünde hamile bir kadının Sahil Güvenlik Bölge Komutanlığına ait helikopterle alınarak Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldığını aktaran Aksoy, hamile kadının herhangi bir sağlık sorunu oluşmadan kontrol altına alındığını bildirdi.
    
     -Ulaşılmayan nokta yok-
    
     Dün Atakumda gerçekleşen su baskını sonrası birçok iş yeri ve evle ilgili hasar tespitine başlandığını açıklayan Aksoy, hasar tespit durumlarına göre, imkanlar ölçüsünde belirli bir kısım zararın karşılanması adına çalışmalarını yürüttüklerini söyledi.
     Merkeze bağlı Elmaçukuru köyündeki çalışmalar hakkında da bilgi veren Aksoy, şunları kaydetti:
     Köyle ilgili bilgiler bize geldi. Zaman zaman yağış devam ederken arama kurtarma helikopterleri de oraya ulaşmakta zorlanıyor. Bu bakımdan oraya sabah arama kurtarma helikopteri inemedi. Oradaki diyalize bağlanan vatandaşımıza yardım ulaştırılamadı. Ama daha sonra 112 Acil hava ambulansıyla oradaki hastamız alınarak hastaneye ulaştırıldı. Şu anda o da hastanede, güvenli noktada. Tedavisine başlandı. Köylerimizden bize intikal eden ve ulaşmadığımız herhangi bir nokta şu aşamada yok. Kriz merkezimize çok sayıda ihbar geliyor. Arama kurtarma ekiplerimizi oralara yönlendiriyoruz. Samsun dışında Çorum, Yozgat ve Ankaradan da kurtarma ekipleri geldi, onlar da hassas olan noktalara yönlendirilerek arama kurtarma çalışmalarına destek veriyor.
     Atakumda meydana gelen selin ardından Başbakanlık tarafından 500 bin lira gönderildiğini anımsatan Aksoy, hasar tespit çalışmaları sonucu vatandaşların yaralarını sarmak için gayret edeceklerini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Fatma Kalay - Mustafa Çavuş
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Samsundaki şiddetli yağış Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER