Samsun Kültür ve Turizm İl Müdürü

Samsun Kültür ve Turizm İl Müdürü Ünal: Nebiyan Dağı ormanları ve şelalesiyle doğaseverleri bekliyor


SAMSUN (A.A) - Kültür ve Turizm İl Müdürü Yüksel Ünal, Nebiyan Dağı ormanları ve şelalesiyle doğaseverleri bekliyor dedi.
     Ünal, AA muhabirine yaptğı açıklamada 19 Mayıs ilçesinde bulunan Nebiyan Dağının Karadenizin seyir terası niteliğinde olduğunu söyledi.
     19 Mayıs ilçe merkezine 30 kilometre uzaklıktaki ve bin 224 metre yüksekliği ile bölgenin en yüksek noktası olan Nebiyan Dağı ve çevresinin doğal turizm alanı ilan edilmesinin önemli olduğunu belirten Ünal, Nebyan Dağı, ormanları ve şelalesi doğa, yayla, foto safari, spor ve alternatif spor dalları için çok uygun bir alan. Bölgesinin doğal güzelliğinin yanı sıra turizm potansiyelini yükseltecek birçok turizm değerine sahip olması, yörenin gelişmesi ve kalkınması için de ayrı bir önem taşıyor. Bu nedenle bölgenin tanıtımı için başlattığımız çalışmaları sürdürüyoruz. Son zamanlarda offroad spor ile uğraşanların da vazgeçilmez mekanlarından biri olan Nebiyan, kamp yapmak için de son derece elverişli bir alan olarak dikkat çekiyor. Nebiyan Dağı ormanları ve şelalesiyle doğaseverleri bekliyor. Bölge kendine has özelikler taşıyor diye konuştu.
    
     Muhabir: Mehmet Kumcağız
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber Samsun Kültür ve Turizm İl Müdürü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER