Samsun TSO ve Samsun Ticaret Borsasından,

Samsun TSO ve Samsun Ticaret Borsasından, Bekdemir ile Durmuşoğluna ziyaret


SAMSUN (A.A) - Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ve Samsun Ticaret Borsası Başkanı Sinan Çakır, Canik Başarı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Bekdemir ile Başarı Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Muharrem Durmuşoğlunu ziyaret etti.
     Murzioğlu, ziyarette, Canik Başarı Üniversitesinin, Samsunun ve Türkiyenin eğitimine ve iş dünyasına büyük katkı sağlayacağını düşündüklerini söyledi.
     Çakır ise Canik Başarı Üniversitesinin Orta Karadeniz ve Samsunun ilk vakıf üniversitesi olmasının önemli olduğunu vurguladı.
     Karadenizde özel üniversitede okumak isteyen insanların artık büyük şehirlere gitmesine gerek kalmadığını anlatan Çakır, Üniversiteler bacasız sanayi gibidir. Canik Başarı Üniversitesi şehrimize çok büyük katkı sağlayacaktır. İleride yeni üniversiteler de kurulduğu takdirde hem eğitimde rekabet artar hem de şehrimize nitelikli eleman katkısı sağlamış olur dedi.
     Rektör Bekdemir de Murzioğlu ve Çakırı ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu ifade etti.
     Samsunun sizin verdiğiniz sinerjiye ihtiyacı var ve bu kuvveti arkamızda hissediyoruz diyen Bekdemir, şunları kaydetti:
     Öğrencilerimizi Samsunlu iş adamlarımızın işletmelerinde bizatihi sizin desteklerinizle yetiştirmek istiyoruz. Pratik hayattan kopuk eğitim öğretim hayatının hiçbir şeye yaramadığını senelerce tecrübe ettik. Artık öğrenciye dokunduğumuz, ona göre elbise dikip ona göre ihtiyaçlarını belirlediğimiz bir yaklaşımla nitelikli bir eğitim vermeyi düşünüyoruz. Ayrıca müfredatımıza girişimcilik dersi koyarak öğrencilerimizin girişimci ve araştırmacı yönlerini geliştirmek istiyoruz. Canik Başarı Üniversitesi Samsunun ekonomisine pozitif katkı sağlayacak ve şehrimizi eğitim şehri haline getirecektir.
    
     Muhabir: Fatma Kalay
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Samsun TSO ve Samsun Ticaret Borsasından, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER