Sanatçı Neşet Ertaşın vefatı

Sanatçı Neşet Ertaşın vefatı -Kırşehir Belediye Başkanı Bahçeci: Merhum Neşet Ertaşın cenaze törenine yaklaşık 30-40 bin kişinin katılımını bekliyoruz -Ustamıza yakışır bir anıt mezarını kısa sürede gerçekleştireceğiz -Cen


KIRŞEHİR (A.A) - Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, merhum Neşet Ertaşın cenaze törenine, yaklaşık 30-40 bin kişinin katılımını beklediklerini söyledi.
     Bahçeci, düzenlediği basın toplantısında, Neşet Ertaşın Kırşehirde yetişmiş ancak Türkiyeye mal olmuş bir insan olduğunu belirterek, Ertaşı kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını kaydetti.
     Kırşehirliler olarak yarın düzenlenecek olan cenaze törenini Neşet Ertaşa yakışır bir biçimde düzenlemek için tüm hazırlıkları tamamladıklarını ifade eden Bahçeci, şöyle konuştu:
     Merhum Neşet Ertaşın cenaze törenine yaklaşık 30-40 bin kişinin katılımını bekliyoruz. Büyük ustanın cenazesi yarın ikindi namazına müteakip Ahi Evran-ı Veli Caminde kılınacak namaz ve tören ile birlikte Bağbaşı Mezarlığına defnedilecek. Biraz önce ilimiz yöneticileri ve Valimiz ile birlikte bu konu ile ilgili toplantı yaptık. Türkiyenin her yanından Neşet Ertaşın sevenleri gelecek. Bu konuyla ilgili bütün tedbirleri aldık. Namazdan sonra Bağbaşı Mezarlığına yürüyerek cenazemizi götüreceğiz ve orada defnedeceğiz. Defin sonrasında Ahi Meydanında kuracağımız taziye çadırlarında aile orada taziyeleri kabul edecek ve misafirlerimize yemek ikramımız olacak.
     Başkan Bahçeci, Neşet Ertaşı sağlığında ziyaret ettiğinde Kırşehiri ne kadar sevdiğini ve ne kadar özlediğini kendisine anlattığını, belirterek, şunları söyledi:
     Bizde büyük ustanın ölümünü Vuslat olarak nitelendiriyoruz. Hem Kırşehire kavuşması hem de her ismini andığında gözleri dolan babası Muharrem Ertaş ile kavuşması olarak görüyoruz. Onun isteği oydu; Muharrem Ertaşın yanına defnedilmesi. Belediye olarak mezarlıkta tüm hazırlıklarımızı yaptık. Arzumuz, isteğimiz yaşarken her zaman önem verdiğimiz, saygı duyduğumuz ustamızı kaybettikten sonra da ismini yaşatabilmek olacak Kırşehir Belediyesi olarak, Kırşehirliler olarak. Orada inşallah ustamıza yakışır bir anıt mezarını da kısa sürede gerçekleştireceğiz. Cenazenin bütün aşamalarıyla sayın Başbakanımız yakından ilgileniyor. Hastalığında da çok ilgilendiler. Buradan tüm Kırşehirliler adına sayın Başbakanımıza teşekkür ediyorum.
    
     Muhabir: Emrah Yaşar / İsmail İçer
     Yayıncı: Osman Kurt
<< Önceki Haber Sanatçı Neşet Ertaşın vefatı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER