Sanatçı Neşet Ertaşın vefatı

Sanatçı Neşet Ertaşın vefatı -Ertaşın toprağa verileceği Kırşehirdeki hazırlıklar tamamlandı


KIRŞEHİR (A.A) - Türk halk müziği Sanatçısı ve söz yazarı Neşet Ertaşın toprağa verileceği Kırşehirdeki hazırlıklar tamamlandı.
     Kırşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü ekipleri, babası Muharrem Ertaşın kabrinin de bulunduğu Bağbaşı Mezarlığında Neşet Ertaşın defnedileceği mezarı hazırladı.
     Bu arada, törenin yapılacağı Ahi Meydanındaki hazırlıklar da tamamlandı. Cenaze namazının kılınacağı Ahi Evran-ı Veli Camisinin önündeki planlamalar yapıldı. Alanın temizliğinin yanı sıra cenazeye katılacaklar için gölgelikler kuruldu. Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak ve Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, çalışma yapılan alanda incelemelerde bulundu.
     Öte yandan, Neşet Ertaşın yakını ve Halk Oyunları Kırşehir İl Temsilcisi Halit Mutlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarın cenaze namazına binlerce kişinin gelmesini beklediklerini söyledi.
     Mutlu, Neşet Ertaş, Türkiye ve dünya çapında bir ozanımızdır. Vasiyeti üzerine cenazesi memleketine getirilerek babası Muharrem Ertaşın yanına gömülecek. Bizler de burada yakınları olarak yapılan çalışmaları yerinde izledik. Yarına devlet erkanı ve siyasi parti liderlerinin geleceğini duyduk dedi.
    
     Muhabir: Abdullah Yıldız - Emrah Yaşar
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Sanatçı Neşet Ertaşın vefatı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER