Sanatçı Neşet Ertaşın vefatı

Sanatçı Neşet Ertaşın vefatı -Ertaşın İzmirdeki komşuları evinin önünde şarkılarını söyleyerek büyük ustayı andı


İZMİR (A.A) - Tedavi gördüğü hastanede vefat eden sanatçı Neşet Ertaşın İzmirdeki evinin önünde toplanan komşuları, ozanı şarkılarıyla andı.
     Ertaşın Karabağlardaki evinin önünde toplanan mahalle sakinleri sokağa kurdukları ses sistemiyle hem bağlama eşliğinde türkülerini söyledi hem de Ertaşın albümünden türkülerini dinledi.
     Mahelle sakinlerinden Kezban Gürsoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ertaş ile 7 yıl aynı sokakta komşuluk yaptığını belirterek, Ertaşın halkın içinden biri olduğunu söyledi.
     Ertaşın mahalledeki herkese iyiliğinin dokunduğunu ifade eden Gürsoy, Biz de yardımlarını karşılıksız bırakmamak için onu şarkılarıyla anmak istedik dedi.
     Gürsoy, sanatçının kalplerde yaşamaya devam edeceğine değinerek, Çok iyi bir komşuydu. Çocukla çocuk, büyükle büyük olurdu. İyiliklerini ödeyemeyiz diye konuştu.
    
     -Ertaşı Ah yalan dünya ile andılar-
    
     Mahalle sakinleri önce Ertaşın çok sevilen türkülerinden biri olan, Ah yalan dünya yı bağlama eşliğinde söyledi. Daha sonra, Neredesin sen türküsünü seslendiren komşuları, ardından da Ertaşın türkülerini albümlerinden hep beraber dinledi.
    
     Muhabir: Halil Şahin / Ali Rıza Karasu
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Sanatçı Neşet Ertaşın vefatı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER