Sanayi

Sanayi-Üniversite işbirliğinde ilk adım -Mersin ESOB ile MMO Mersin Şubesi arasında işbirliği protokolü imzalandı


MERSİN (A.A) - Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB), sanayi esnafının teknik, sosyal, pazarlama ve kültürel konularında gelişimine katkı sunmak ve üniversite-sanayi işbirliğinin gerçekleşmesine zemin hazırlamak amacıyla Makine Mühendisleri Odası (MMO) ile işbirliği protokolü imzaladı.
     Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, söz konusu protokolle, MMO tarafından düzenlenecek ulusal ve uluslar arası kongre, konferans, sektör araştırması gibi etkinliklere sanayinin katılımını sağlayacaklarını ifade etti.
     Sanayinin ihtiyaçlarını belirleme adına üniversite akademisyenleri ve MMO mühendislerince yapılacak sektörel inceleme ve anket çalışmalarına destek verileceğini belirten Dinçer, şunları kaydetti:
     MMO ve üniversiteler arası yapılan protokollere istinaden üniversitenin talep ettiği konularda stajyer öğrencilerin sanayi içerisinde yer almasına destek sağlanacak. Ayrıca MMOnun çalıştaylarında ve üniversitelerde yapılacak akademik etkinliklerde, sektör yöneticilerinin konuşmacı olarak yer almasına yardımcı olunacak. Protokolle sanayideki küçük ve orta boy işletmeler de önündeki vizyona daha geniş bakabilme imkanı bulacak.
     MMO Mersin Şube Başkanı Alper Turna ise, söz konusu protokolün Mersin yararına ciddi bir faaliyet olduğunu dile getirdi.
     Mersin Sanayi sitesintedeki esnafı bilgilendirmek ve daha verimli çalışılmasını sağlamak amacıyla bu işbirliğini yaptıklarını aktaran Turna, iki kurumun da elini taşın altına koyarak ülke yararına ciddi bir adım attığını belirtti.
     Konuşmaların ardından, Mersin ESOB Başkanı Talat Dinçer ile MMO Başkanı Alper Turna protokolü imzaladı.
    
     Muhabir: Basir Gülüm
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER