Sanayicilerden eğitime destek

Sanayicilerden eğitime destek -Gaziantepin eğitimdeki çıtasını yükseltmek için Valilik koordinasyonunda başlatılan kampanyalara, sanayiciler ve iş adamları da destek veriyor -GSO Başkanı Adil Konukoğlu: -Beşeri sermayeye daha


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantepin eğitimdeki çıtasını yükseltmek için Valilik koordinasyonunda başlatılan Bir Okul Bin Gelecek ve Geleceğimize Bir Tuğla da Sen Koy kampanyalarına sanayiciler ve iş adamları da büyük destek veriyor.
     Gaziantep Sanayi Odasından (GSO) yapılan açıklamaya göre, Gaziantep Valiliğince Eylül 2011den beri yürütülen ve destekleyen kuruluşlar arasında GSOnun da bulunduğu 2 kampanya kapsamında hayırsever sanayici ve iş adamlarının yanı sıra, ihracatçılar, şirketler, odalar, belediyeler ve derneklerle toplam 750 derslik yapımını ve 72 bin 488 metrekarelik arsa bağışını içeren 47 protokol imzalandı.
     Kampanya kapsamında 4027 kısa mesajla bugüne kadar 15 bin TL birikti, ayrıca isim satın alma karşılığında 10 milyon TL nakit bağışlandı.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen GSO Başkanı Adil Konukoğlu, ekonomideki başarılarıyla birçok kente örnek olan ve ihracat rekorları kıran marka şehir Gaziantepte eğitimin istenilen seviyede olmadığını ifade etti.
     Türkiyede 2000-2011 yıllarında en fazla nüfus artışının Gaziantepte yaşandığını, yoğun göçle beraber nüfusunun yüzde 36,4 oranında artarak 1 milyon 754 bine ulaştığını bildiren Konukoğlu, eğitimin fiziki altyapısının bu duruma yetersiz kaldığını ve derslik açığının büyüdüğünü belirtti.
     Tüm tarafların katılımıyla topyekun bir eğitim seferberliği yürütülmesinin, eğitimde niceliğin yanı sıra niteliğin ve kalitenin yükseltilmesi açısından da önemli olduğuna değinen Konukoğlu, ekonomik ve sosyal kalkınmanın temelinde eğitimin yattığını vurguladı.
     Konukoğlu, Gaziantepte bugüne kadar 201 hayırseverin 2 bin 900 derslik yaptırdığını belirtti.
    
     -Arsa problemi
    
     GSO Başkanı Konukoğlu, sanayicilerin Geleceğimize Bir Tuğla da Sen Koy ve Bir Okul Bin Gelecek kampanyasına büyük destek verdiğini bildirdi. Şehirde çok ciddi arsa problemi yaşandığına dikkati çeken Konukoğlu, şöyle devam etti:
     Gaziantepte 9 bin 296 derslik açığı var. Bu derslik açığını kapatmak için 1 milyon 282 bin metrekare arsaya ihtiyaç bulunuyor. Şu anda 50ye yakın hayırsever arsa bekliyor, kendilerine arsa verilirse okul yaptıracaklar. Fakat arsa yok. Milli Eğitim Bakanlığının okul yeri kamulaştırmak için bütçeden ayırdığı para 50 milyon TL, Gaziantepin ise şu anda kamulaştırma için tespit ettiği arsaya verilmesi gereken para 100 milyon TL. Belediyelerimiz bu işe çözüm bulmalı, yeni yerleşim planlarında yüksek kata müsaade edilerek oradan elde edilecek arsalar okullara tahsis edilmeli.
     Konukoğlu, en büyük yatırımın insana yapılan yatırım olduğunu, bilginin daha çok öne çıktığı yeni yüzyılda insana yatırım yapmanın ekonomik kalkınmanın anahtarını oluşturduğunu vurguladı.
     Türkiyenin 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olmayı hedeflediğini anımsatan Konukoğlu, bunun iyi yetişmiş insan gücüyle yapabileceğine değinerek, Dolayısıyla beşeri sermayeye daha fazla yatırım yapmalıyız. En büyük sermayemiz olan gençlerimizi 21. Yüzyılın gerektirdiği bilgi ve becerilerle donatmalıyız değerlendirmesinde bulundu.
    
     Muhabir: Gaziantep / Sevil Çelik
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Sanayicilerden eğitime destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER