Sanica Boru Elazığspor

Sanica Boru Elazığspor-Galatasaray maçından notlar -Gakgoşlar, 8 sezon aradan sonra 4 büyük takımdan birini konuk etti


ELAZIĞ (A.A) - Spor Toto Süper Ligde Sanica Boru Elazığspor, 8 sezon aradan sonra Galatasaray maçıyla 4 büyük takımdan birini konuk etti.
     Elazığ Atatürk Stadındaki onarım çalışmaları nedeniyle, ligin ilk haftasında iç sahadaki Fenerbahçe maçını İzmirde oynamak zorunda kalan bordo-beyazlı ekip, fikstür gereği Trabzonspor ve Beşiktaş ile deplasmanda karşılaştı.
     Gakkoşlar, 2003-2004 sezonunda ligden düşmesinin ardından 8 sezon sonra Galatasaray maçıyla evinde 4 büyük takımdan birini konuk etti.
     Atatürk Stadında ligin 13. haftasında oynanan maç için stat kapıları 15.00de açıldı. Polis ekipleri, bileti olmayan taraftarların stat çevresinde kalmasına izin vermedi. Bordo-beyazlı taraftarların oldukça ilgi gösterdiği maçta, 12 bin 510 seyirci kapasiteli statta maraton ve kuzey kale arkası bölümde yer yer boşluklar görüldü.
     Kendileri için ayrılan 730 kişilik kontenjanı tamamen dolduran sarı-kırmızılı taraftarlar ise kuzeybatı kale arkası kısımda yer aldı.
     Maç için 175 gazetecinin akredite olduğu bildirildi.
     Maça Sanica Boru Elazığspor ve Galatasaraylı futbolcular, Kadına yönelik şiddete sıfır tolerans pankartıyla çıktı.
    
     -Selçuk İnanın yerine Engin Baytar-
    
     Galatasarayda sarı kart cezalısı Selçuk İnanın yerine teknik direktör Fatih Terim, Engin Baytara görev verdi. Terim, Elazığa getirdiği 20 kişilik kadroda yer alan Hamite ilk 18de yer vermedi. Eboueyi yedek soyunduran Terim, Sabri Sarıoğlunu ilk 11de sahaya sürdü.
     Bordo-beyazlı ekipte ise kart cezalıları Sedat Bayrak ve Adem Alkaşi dışında sakatlığı süren Bülent Ertuğrul kadroda yer almadı. Teknik direktör Yılmaz Vural, Sedat Bayrakın yerine Ahmet Görkem Görke ilk 11de şans verdi. Ademin yerine savunmanın sağına Fauberti çeken Vural, orta sahada ise Murat Kayalı ile maça başladı.
    
     -Elazığsporun rakibine karşı galibiyeti bulunmuyor-
    
     İki takım arasında bugüne kadar oynanan 4 maçın 2sinden Galatasaray galip ayrıldı, 2 karşılaşma beraberlikle sona erdi. Galatasaray, galibiyetlerini İstanbulda elde etti. Elazığdaki 2 maç ise beraberlikle sona erdi.
     Sezon başından bu yana henüz evinde galip gelemeyen bordo-beyazlılar, Galatasaray karşısında galip gelmesi halinde hem bu sezon ligde evindeki hem de Galatasaraya karşı ilk galibiyetini almış olacak. Galatasarayın yenmesi halinde ise sarı-kırmızılılar ilk kez Gakkoşlara karşı deplasmanda galip gelecek.
     Sanica Boru Elazığspor, Galatasaray ile oynadığı son maçlarda 2003-2004 sezonunun 17. haftasında evinde rakibiyle 2-2 berabere kalmış, 34. haftadaki karşılaşmada ise İstanbulda 3-1 yenilmişti.
    
     Muhabir: Ömer Fansa / Hüseyin Yeşilkavak
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber Sanica Boru Elazığspor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER