Şanlıurfada toplu taşımaya yapılan zam

Şanlıurfada toplu taşımaya yapılan zam -Belediyesi, Harran Üniversitesi Osmanbey Yerleşkesine yönelik toplu taşıma zammını geri çekti


ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfa Belediyesi, Harran Üniversitesi Osmanbey Yerleşkesine yönelik toplu taşıma zammını geri çekti.
     Belediye basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil Mutlu, Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbabayı makamında ziyaret ederek öğrencilerin taleplerini iletti. Bu talebi değerlendiren Fakıbaba, zamdan vazgeçtiklerini açıkladı.
     Öğrencilerin haklı isteklerinin her zaman yanında olacaklarını belirten Fakıbaba, Toplu taşıma zammı, 1 ila 10 kuruştan 1 ila 25 kuruşa Belediye Meclisinin kararıyla yükseltilmişti. Sayın rektörün ricası ve öğrenci arkadaşlarımızın isteği üzerine biz bunu tekrar 1 lira 10 kuruşa çekiyoruz. Gerçekten biz öğrenci arkadaşları seviyoruz. Onların haklı isteklerinin her zaman yanındayız ifadelerini kullandı.
     Fakıbaba, öğrencilerin kendilerinden daha önce istedikleri körüklü otobüsleri de devreye sokacaklarını belirtti.
     Öğrenciler için Osmanbey Yerleşkesinde çorba evi açtıklarını hatırlatan Ahmet Eşref Fakıbaba, Eyyübiye Kampüsünde de en kısa zamanda çorba evi açacaklarını kaydetti.
    
     -Başkan Fakıbabaya teşekkür
    
     Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu da öğrenci konseyiyle birlikte BELSAN yetkililerini ziyaret ettiklerini bildirdi.
     Öğrencilerin yüzde 25e varan artışa tepki gösterdiğini anlatan Mutlu, Bugün sağolsun başkanımızla görüştük. Öğrencilerin bana ilettiği toplu taşımadaki ücret artışını başkanımıza aktardık. Oda anlayış gösterip tekrar eski fiyata toplu taşıma yapacaklarını bize söyledi. Yani 1 lira 25 kuruş değil, 1 lira 10 kuruşa öğrencilerin taşınacağının müjdesini verdi. Bir de şunun sözünü verdi bize, belediyenin 2 tane büyük körüklü otobüs alma niyeti var. Bunlar öğrencilerimizin daha rahat taşınması için yapılan katkılardır. Başkanımıza teşekkür ediyorum.
    
     Muhabir: Rauf Maltaş
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber Şanlıurfada toplu taşımaya yapılan zam Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER